....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣτα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ανακοινώνει ότι:

1. Στις 12 Οκτωβρίου 2021, στις 6.00 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη 13/10, στις 7.30 π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Χρυσής στο ομώνυμο χωριό της Αλμωπίας, όπου γεννήθηκε και μαρτύρησε το 1795 η Αγία.

2. Στις 31 Οκτωβρίου 2021, ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας στην πόλη των Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εκδήλωση με θέμα: «Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή και η προσφορά των Νεομαρτύρων στην ελευθερία του Γένους».
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

• Ύμνους αφιερωμένους στην τιμωμένη Αγία και στους αγίους Νεομάρτυρες, τους οποίους θα ψάλει ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

• Παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία «ΕΝ-ΕΙΤΕ» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

• Ομιλία με θέμα: «Η αγία νεομάρτυς Χρυσή και η προσφορά των Νεομαρτύρων στην ελευθερία του Γένους» από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (Δρ. Θ.) Υπεύθυνο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως.

• Απόσπασμα κινηματογραφικής ταινίας με θέμα το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής, παραγωγή της θεατρικής ομάδας της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου Αλμωπίας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments