....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ- ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ MEDROUTE

Σε συνέδριο με θέμα: «Συντονισμένες στρατηγικές για την ανάπτυξη και προβολή του θεματικού τουρισμού, μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη Μεσογειακή λεκάνη» που πραγματοποιήθηκε στο Αλ Μπάλκα της Ιορδανίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν στο συνέδριο ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς καθώς και στελέχη των τμημάτων Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο του έργου “MEDROUTE”– “Μεσογειακή Διαδρομή για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας CBC MED ENPI. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Εύβοια, την Vibo Valentia  της Ιταλίας και το  Al-Balqa της Ιορδανίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα στρατηγικά τους σχέδια με στόχο την ανάπτυξη  του θεματικού τουρισμού σε κάθε περιοχή καθώς και τις απόψεις των ειδικών για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών  τουρισμού.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά σε δράσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με εξωστρεφή προσανατολισμό, προωθώντας στοχευμένα διεθνείς συνεργασίες και διαύλους επικοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρειά μας παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της στους τομείς του εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού στο διεθνές συνέδριο του έργου MEDROUTE στην Ιορδανία. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα συνεργασίας και διαλόγου με διεθνείς εταίρους και επενδύουμε στη νέα τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, εντός και εκτός των συνόρων. Χαράσσουμε καινούριους δρόμους για τον τουρισμό και τον πολιτισμό της περιοχής μας με στόχο να απευθυνθούμε σε νέες, αναδυόμενες τουριστικές αγορές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εποικοδομητική συνεργασία και τις γόνιμες επαφές που πραγματοποίησε με τους υπόλοιπους εταίρους στο πλαίσιο του συνεδρίου. «Είχαμε την εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους άξονες του τουρισμού και του πολιτισμού και να προβάλουμε τα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, το φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της περιοχής μας καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουμε, σε ένα διεθνές κοινό. Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειές μας για την προώθηση της παρουσίας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό μέσα από τη δικτύωση με όμορους φορείς, με κοινούς στόχους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπάς.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments