....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ 23H ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ DETROP 2014

Στην 23η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Detrop Boutique Show Athens 2014” η οποία διοργανώνεται  από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2014 στο Εκθεσιακό  και Συνεδριακό  Κέντρο HELEXPO MAROUSSI  θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ουσιαστικά και στοχευμένα δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής,  θα συμμετάσχει στην έκθεση “Detrop Boutique Show Athens 2014” με ένα περίπτερο  επιφάνειας 150 τ.μ, όπου θα προβάλλονται  τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής της είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  ΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της ΠΚΜ (ξεχωριστό stand για κάθε επιχείρηση),  χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 26/2.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τα εξής:

  • Η ΠΚΜ καλύπτει την ενοικίαση του χώρου (4-6 τ.μ. ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών) και τη διαμόρφωση με τον βασικό εξοπλισμό.
  • Το κόστος διαμονής και μετάβασης θα βαρύνει αποκλειστικά τις επιχειρήσεις.
  • Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
  • Τονίζεται ότι η έκθεση  δεν θα έχει και εμπορικό χαρακτήρα.
  • Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικα/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κ.λπ.) καλό θα ήταν να  φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.    
  • Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στο e-mail:rdo@pkm.gov.gr ή στο fax 2310989348.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με  την κ. Γλυκερία Καραλή και την κ. Δέσποινα Βικία στο τηλέφωνο 2310910445. 

 

Η έκθεση “Detrop Boutique Show Athens 2014” τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων  Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μακεδονίας-Θράκης  καθώς και των μεγαλύτερων φορέων στην Ελλάδα ανά κλάδο (ΣΕΒΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΠΑΣΕΚΤ, ΠΟΕΣΕ, ΕΦΕΠΑΕ) καθώς και της WACS (Παγκόσμια Ένωση Λέσχης Αρχιμαγείρων).  Η Detrop Boutique Show θα προσφέρει στους επισκέπτες της  μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά ελληνικά, μεσογειακά, πιστοποιημένα προϊόντα και προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Ε.Π.Ι.Π. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η βαθύτερη γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων-ποτών και γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και με γνώμονα πάντα την ποιοτική και όχι ποσοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, η ΔΕΘ-HELEXPO θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, s/m, h/m, καταστήματα delicatessen κ.λπ.) από συγκεκριμένες χώρες-στόχους όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Σκανδιναβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και  από άλλες χώρες  που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους όπως χώρες της Β. Αφρικής, τον  Καναδά, το Ιράκ, την Κύπρο, την Κεντρικής Ευρώπης,  τις βαλκανικές χώρες  κ.ά. με τους οποίους θα κλεισθούν προκαθορισμένα Β2Β ραντεβού.

 

Το ωράριο  λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Παρασκευή: 11.00 – 19.00

Σάββατο: 11.00 – 19.00

Κυριακή: 10.00 – 18.00

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments