....

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Απριλίου 2019 στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότηταςσυνάντηση της ΕΣΕΕ με τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. ΥasuhiroShimizu. Την ΕΣΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Γεν. Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης

Τη συνάντηση ζήτησε ο κύριος Shimizu προκειμένου να ενημερώσει την ΕΣΕΕ αναφορικάμε τις εξελίξεις και τα οφέλη από τις εμπορικές συμφωνίες Ιαπωνίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, (Japan – EUEconomicPartnershipAgreement). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιαπωνικής κυβέρνησης οι συμφωνίες αυτές δημιουργούν μία από τις μεγαλύτερες ελεύθερες οικονομικές ζώνες στον κόσμο, με περίπου το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 40% του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα του διμερούς εμπορίου και των προοπτικών ανάπτυξης των επενδύσεων στη χώρα μας από την Ιαπωνία, μίας εκ των κορυφαίων βιομηχανικών και τεχνολογικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Επίσης, ενόψει του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού επισκεπτών της χώρας μας από την Ιαπωνία (80.000 περίπου ετησίως), τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της απευθείας σύνδεσης πτήσεων Αθήνας – Τόκιο, καθώς επίσης και το ζήτημα της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων, με στόχο την επαναλειτουργία ελληνικού γραφείου προώθησης τουρισμού.

Ο Ιάπωνας πρέσβης ενδιαφέρθηκε για την διάρθρωση της ΕΣΕΕ και την συγκρότηση των Εμπορικών Συλλόγων σε πανελλήνια βάση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments