....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΡΑΜΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΓΗ, ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο Έλληνας ομόλογός του Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

 

Οι συζητήσεις μεταξύ τους έχουν επεκταθεί προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης υπογράμμισε το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της Αθήνας για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των ακινήτων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Αναφέρθηκε και στην οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών των δύο χωρών.

Για το λόγο αυτό, τόνισε ότι η αποστολή της υπόθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως συμφωνήθηκε, θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις καλής γειτονίας αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές τους. Κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.

 Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε τη στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Συζήτησαν επίσης τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία στα Δυτικά Βαλκάνια και την ανάγκη διατήρησης της σταθερότητας και ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Gazeta Dita

--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments