....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Θ.ΤΖΑΚΡΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

Με την Υφυπουργό Βιομηχανίας, κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΣΕΠΕ, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, αναφορικά με τον καθοριστικό ρόλο, που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία του νέου αναπτυξιακού νόμου, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ τόνισαν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στον κλάδο των ΤΠΕ. Ο ΣΕΠΕ υποστηρίζει ότι ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης ως η νέα “βιομηχανία” της χώρας, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και ενισχύοντας, με αυτόν τον τρόπο, την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας και της χώρας. Μία δυναμική ψηφιακή αγορά μπορεί να γίνει εφικτή μέσω ενός σύγχρονου αναπτυξιακού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα προάγει την καινοτομία και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Την απόλυτη της συμφωνία και στήριξη σε αυτήν την πρόταση σημείωσε η κυρία Υπουργός, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προσπάθειας αυτής για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους, με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.Image and video hosting by TinyPic

Παράλληλα, απόλυτη υπήρξε η ταύτιση και των δύο πλευρών όσον αφορά στην αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου, με στόχο την άμεση και συντονισμένη στήριξη και προώθηση των Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου στο εξωτερικό, ακόμη πιο δυναμικά μέσω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών. Όπως σημειώθηκε και από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, σε μία εποχή που η Ευρώπη και όχι μόνο, επανακαθορίζει τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό με βάση τις ΤΠΕ, οι εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας σε έναν κλάδο, όπου αποδεδειγμένα οι Ελληνικές εταιρείες διαπρέπουν, διεθνώς, είναι επιτακτική, αλλά και στρατηγικής σημασίας.

Επιπλέον, στο αίτημα του Συνδέσμου για τη στήριξη και προώθηση των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, η συμβολή του Υπουργείου είναι κρίσιμη, καθώς αποτελεί μία πρόκληση, στην οποία η χώρα πρέπει να ανταποκριθεί με όχημα το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και τη δυνατότητα μετατροπής καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα, εφαρμογές και υπηρεσίες. Μία διαπίστωση στην οποία συμφώνησε και η κυρία Υπουργός υπογραμμίζοντας τις δυνατότητεςπου ανοίγονται για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η κυρία Τζάκρη δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προτάσεις του ΣΕΠΕ και εξέφρασε την πρόθεσή της για ουσιαστική συμβολή και συνεργασία με τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα με άξονα τις ΤΠΕ

“Ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί στρατηγική επιλογή και μονόδρομο για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Στο γόνιμο έδαφος της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης που είχαμε σήμερα με την κυρία Υπουργό πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε τους σπόρους μίας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριοςΤάσος Τζήκας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments