....

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ: ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Όσο και να προσπαθούν ορισμένοι καλοθελητές και φερέφωνα της κυβέρνησης να μας πείσουν ότι η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας ήταν απρόσμενη και αναπόφευκτη, θέλοντας να χαμηλώσουν οι εργαζόμενοι τις απαιτήσεις τους και τους τόνους, δήθεν για να επιδείξουν «υπεύθυνη στάση», χάνουν τον καιρό τους.

          Η ΟΕΝΓΕ ήδη από τις 17 Αυγούστου με ανακοίνωση – καταγγελία της, με θέμα «Καταγγελία για αποσιώπηση κρουσμάτων», προειδοποιούσε  «για συγκάλυψη – αποσιώπηση και άρνηση ενημέρωσης των εργαζομένων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους». Στην περιοχή μας εδώ και δέκα ημέρες πριν, κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι στα εποχιακά εργοστάσια φέρονται να υπάρχουν κρούσματα. Όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν, οι φήμες κυκλοφορούσαν στην περιοχή, όμως κανένας δεν φαίνεται να πήρε δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με αποτέλεσμα σε Ημαθία και Πέλλα να σκάσει η είδηση που όλοι γνώριζαν, αλλά οι υπεύθυνοι έκρυβαν κάτω από το χαλί. Αν δεν υπήρχε συγκάλυψη και αποσιώπηση, όπως ανέφερε και η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της, τότε υπήρχε εγκληματική αδράνεια όλων των αρμόδιων οργάνων.

          Τα κρούσματα πλέον εξαπλώθηκαν σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ενώ εργαζόμενοι και στον Δήμο Πέλλας βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Στα σχολεία ενώ ήδη άνοιξαν στην υπόλοιπη χώρα, γραφειοκρατικές διαδικασίες εμποδίζουν και δυσχεραίνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή την πρόσληψη καθαριστριών. Μαθητές και εκπαιδευτικοί στοιβαγμένοι σε μικρές αίθουσες με 25 μαθητές καλούνται να ανταπεξέλθουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η κυβέρνηση απλόχερα ανακοινώνει την αγορά νέων οπλικών συστημάτων 10 δις Ευρώ και πρόσληψη 15.000 μόνιμων στρατιωτών, την ίδια ώρα που δεν προσλαμβάνει τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς για τη μόρφωση των παιδιών μας και γιατρούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διαφυλάξουν την υγεία των πολιτών, των εργαζόμενων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Μέτρα που θα επιτρέπουν στη ζωή να συνεχιστεί με κανονικούς ρυθμούς και όχι μέτρα που θα την περιστέλλουν για να την προστατέψουν, όπως έγινε την περίοδο της καραντίνας.
  • Καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευτούν στον αγώνα για να απαιτήσουμε πόλεις ανθρώπινες, δημόσιους χώρους ελεύθερους, σχολεία αξιοπρεπή και δουλειές ασφαλείς και αξιοπρεπώς αμειβόμενες. Να απαιτήσουμε με όλη μας τη δύναμη να μη θυσιάζεται η ζωή μας στο όνομα των κερδών των λίγων, να απαιτήσουμε τους αναγκαίους και επαρκείς όρους όχι μόνο για την απλή επιβίωσή μας αλλά και για την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας.

Η υγεία μας και η  αξιοβίωτη  και αξιοπρεπής ζωή  μας πάνω από τα κέρδη τους


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments