....

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με στόχο την ανάταξη του κόμματος της πολιτικής οικολογίας οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το συνέδριό

τους το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Δίπυλο», Καλογήρου Σαμουήλ 2, στο Θησείο.

Έχει προηγηθεί ένας εσωτερικός διάλογος και εκλογή των μελών του Πανελλαδικού Συμβουλίου από τις Περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος, που θα ολοκληρωθεί με την εκλογή και των υπόλοιπων μελών από το συνέδριο. Το 34μελές κεντρικό όργανο θα εκλέξει και νέα εξαμελή Εκτελεστική Γραμματεία.

Στο συνέδριο θα ληφθούν αποφάσεις για την πολιτική συγκυρία και τις κατευθύνσεις του κόμματος την επόμενη χρονιά. Σε αντίθεση με τα θετικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν προβληματίσει τα μέλη των ΟΠ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και το φαινόμενο της χαμηλής συσπείρωσης ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και αναζητούν ένα πιο συγκεκριμένο προφίλ και εικόνα προς τους πολίτες, με ανανέωση της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος, εσωκομματική δημοκρατία και στοχευμένη πολιτική δουλειά, που να τους κάνει διακριτούς, πολιτικά ελκυστικούς και χρήσιμους για τους πολίτες, την κοινωνία, τα κινήματα και την Αυτοδιοίκηση. Σε μια εποχή που οι προτάσεις για ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση γίνονται όλο και πιο επίκαιρες, οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν πως χρειάζεται μια συνολική προσπάθεια ανασυγκρότησης, με ουσιαστική αμεσοδημοκρατική λειτουργία, συμμετοχικό εσωτερικό διάλογο αλλά και ουσιαστικές εξωστρεφείς πρωτοβουλίες, με προτεραιότητα τα ζητήματα της πράσινης ατζέντας και τη σύνδεσή τους με την επικαιρότητα της κρίσης.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώνουν και Στρογγυλά Τραπέζια Θεματικών Συζητήσεων, με θεματολογία τη Διαχείριση Απορριμμάτων και τις Πράσινες Λύσεις στην Ανεργία, στα κεντρικά γραφεία τους, Πλ. Ελευθερίας 14 Αθήνα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 19:00 μμ.

Επικοινωνία: 6976 448442

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments