....

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Επιβραβεύουμε την οικολογική συνείδηση των μαθητών η οποία δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον της Πέλλας και του πλανήτη» 

 

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Ανακύκλωσης Τηγανελαίων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε συνεργασία με την Εταιρία Ανακύκλωσης “Ionian Recycle”, τους Δήμους, τις σχολικές Κοινότητες, την εκκλησία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, τις επιχειρήσεις και άλλους τοπικούς φορείς, παραδόθηκε ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης στο δημοτικό σχολείο Αξού. Το δημοτικό σχολείο Αξού είχε διακριθεί, μαζί με τα δημοτικά σχολεία Άρνισσας και Ζέρβης, στην ποσότητα τηγανελαίου που συγκέντρωσε (αναλογικά με το μέγεθος των σχολείων).   

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στην παράδοση του πετρελαίου για να συγχαρεί και να ευχαριστήσει προσωπικά τη διευθύντρια κα. Φανή Κάμτση, τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου για την ενεργητική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, «η φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά είναι μία στάση ζωής η οποία μας δίνει ελπίδα για το μέλλον. Η οικονομική κρίση έδειξε τα όρια του υπέρμετρου καταναλωτισμού και ανέδειξε τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης, της αποταμίευσης, της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και ενέργειας κι άλλων αξιών που εδώ και αιώνες καλλιέργησαν οι Έλληνες. Οι μαθητές, όπως και οι επιχειρηματίες και όλη η τοπική κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που στήριξε και έδωσε πνοή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων, δίνει ένα μάθημα οικολογικής συμπεριφοράς, για ένα βιώσιμο μέλλον σ’ έναν πλανήτη που έχει «κρούσει τον κώδωνα κινδύνου» εδώ και πολλά χρόνια. Η επιτυχία του προγράμματος μάς γεμίζει αισιοδοξία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην κάλυψη τρεχουσών αναγκών των σχολικών μονάδων εκπαίδευσης, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η συνέχιση του Προγράμματος σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες της Πέλλας».

Το πετρέλαιο θέρμανσης δόθηκε από την Εταιρία Ionian Recycle ανταποδοτικά και συμβολικά για τη συμμετοχή του σχολείου στο Πρόγραμμα. Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Διονύση Κορσιάνο για την συμβολή του στο πρόγραμμα. Πετρέλαιο θέρμανσης έχει δοθεί επίσης στο δημοτικό σχολείο Άρνισσας και, τις προσεχείς ημέρες, θα δοθεί στο δημοτικό σχολείο Ζέρβης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται έχοντας ως στόχο να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου σε περισσότερα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.   

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments