....

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΤΕΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ

Συνελήφθησαν έντεκα παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν καταβάλλονται και οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ασφαλιστικές εισφορές. Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, διενήργησε το βράδυ της Πέμπτης το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά.Image and video hosting by TinyPic

Κλιμάκιο αστυνομικών διαπίστωσε ότι έντεκα αλλοδαπές, επτά υπήκοοι Γεωργίας, τρεις από την Αλβανία και μία από το Καζακστάν, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής και βιβλιάρια Υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, τρεις από τις γυναίκες αυτές δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στην Ελλάδα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments