....

ΣΥΡΙΖΑ : ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΦΙΟΤΗΤΕΣ=ΑΠΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

Με μιαμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναμένεται να δοθεί χώρος ώστε να ξεδιπλώσουν την πολιτική τους πλατφόρμα και να τοποθετηθούν οι πέντε υποψήφιοι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε live:

Σημειώνεται πως στις εργασίες του συνεδρίου δεν δίνει το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.  Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με την τοποθέτηση από τους Γραμματείς του κόμματος και αμέσως μετά θα απευθύνουν την ομιλία τους κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι/ες Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε πρώτη τον λόγο, ενώ στο βήμα  τώρα ο Στέφανος Τζουμάκας. Έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά. Θα ακολουθήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αχτσιόγλου: Η ευθύνη της ήττας βαραίνει όλους μας, επικράτησε προβληματική εσωστρέφεια

Κατά την τοποθέτηση της η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, μίλησε με  θερμά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκεί που άλλοι έβλεπαν αδιέξοδα ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε δυνατότητες. Στον λόγο της η κ. Αχτσιόγλου άσκησε κριτική και ανέλυσε τους λόγους ήττας αποδίδοντας την σε «προβληματική εσωστρέφεια». Σημείωσε ότι βρίσκονται κοντά στους πολλούς εννοώντας στον εργαζόμενο, τον άνεργο, τους νέους, τους επιστήμονες, τους μεσαίους επιχειρηματίες. Όχι όμως στους ολιγάρχες και τα τζάκια.


Η κ. Αχτσιόγλου θέλησε επιπλέον να υπερασπιστεί και τον συνυποψήφιο της, Στέφανο Κασσελάκη, για τις ομοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχθεί.srzefiGlomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv8crc0z605d)Κασσελάκης: Δεν θα δεχθώ καμία κηδεμονία ή υπονόμευση

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνωρίζω από τα γεννοφάσκια μου. Γνωρίζω όμως ότι την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν τα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης και ανέφερε πως «είδα ποιοι αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το «δεξιά απόκλιση». Δεξιά απόκλιση θεωρούν οι ίδιοι σήμερα και τη δίκη μου υποψηφιότητα. Εμένα τον ίδιο». «Δεξιά απόκλιση είναι ό,τι θα κρατήσει τον Μητσοτάκη στην εξουσία και τον ΣΥΡΙΖΑ ακίνδυνο κομπάρσο» περιέγραψε, ενώ «η δίκη μου πολιτική ουσία λοιπόν είναι πρώτα από όλα ότι δεν έκανα καμία συμφωνία για να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Με κανέναν», παρατήρησε.

Μίλησε ιδιαίτερα θερμά για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «εγώ θα είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα δεν έγιναν από τον Αλέξη. Όσα δεν τον άφησαν. Όχι για να αποκαθηλώσω τον Αλέξη».
srzstefkas


Παππάς:  Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας στην παράταξη

 «
Για να ανακάμψουμε και να κερδίσουμε, υπάρχουν σαφείς πολιτικές, προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Πρόσθεσε δε,  πως «όσο η αριστερά δεν καταφέρει να αποσπά δυνάμεις του κέντρου από τη στρατηγική τους συγκόλληση με τη δεξιά δεν θα καταφέρει να έχει πλειοψηφία. Για να κερδίσουμε λοιπόν τις εκλογές δεν πρέπει να στείλουμε σήμα αναδίπλωσης. Πρέπει να επαναβεβαιώσουμε και να ενισχύσουμε την ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.
srzpappas

Τζουμάκας: Η συντόμευση της «βάρδιας της ΝΔ» είναι δική μας υπόθεση, δήλωσε

«Τις κυβερνήσεις τις φέρνουν οι πολιτικές των προηγούμενων. Την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Αν ήμασταν σωστοί, ο Μητσοτάκης θα ήταν στην αντιπολίτευση» υποστήριξε ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Τζουμάκας, ζητώντας «να δούμε ποιες πολιτικές ηττήθηκαν διαχρονικά στη χώρα».
tzoum


 


Σημειωτέον ότι η έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος αποτελεί το μοναδικό θέμα του Συνεδρίου, ενώ για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. 

Η διαδικασία προβλέπεται, σε γενικές γραμμές, σύντομη, καθώς το Συνέδριο πραγματοποιείται με υβριδικό τρόπο, δηλαδή με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής, ενώ όσες υποψηφιότητες προκύψουν τελικά, θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις ή εκφράσεις αποδοκιμασίας.

Λίγο πριν τις 12 έφτασαν στον Ελληνικό Κόσμο και οι πέντε υποψήφιοι.5959479
Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Τζουμάκας

eaf
Έφη Αχτσιόγλου

5959464
Στέφανος Κασσελάκης

pappas
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

tsakalotos

Φωτογραφίες:pappas

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments