....

ΣΥΡΙΖΑ : ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


    Η φετινή ημέρα της Πρωτομαγιάς, είναι μέρα αγώνα και προσπάθειας να κρατηθούμε όρθιοι ως εργαζόμενοι σε αυτό που έρχεται. Το σοκ στην αγορά εργασίας που ετοιμάστηκε από τον κ. Βρούτση και την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ονομασία “RecoveryPlan”. Το σχέδιο της επόμενης μέρας μετά την καραντίνα που το πρώτο που προβλέπει είναι η καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να καταστήσει μόνιμες τις ρυθμίσεις που πέρασε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την περίοδο της καραντίνας.
    Ο δήμος Πέλλας, τα Γιαννιτσά, είναι από τις περιοχές της Ελλάδας με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας. Γνωστές πολιτικές χρόνων «έκλεισαν» χιλιάδες θέσεις εργασίας, αρχικά στην κλωστοϋφαντουργία και στη συνέχεια και σε άλλες μικρές επιχειρήσεις. Σήμερα κι ενώ ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε σκληρά για να βγει από τα μνημόνια, η ΝΔ θέλει να τα επαναφέρει στον χώρο της εργασίας και στην οικονομία της χώρας.
Κι αυτό που έρχεται ως λαίλαπα να συμπληρώσει την αδυναμία στήριξης της πραγματικής κοινωνίας, είναι αδυναμία προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το προηγούμενο σχέδιο έληξε και οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους δείχνουν τους πλειστηριασμούς να είναι στην πρώτη γραμμή.
Οι μειώσεις μισθών στο 50% με την εκ περιτροπής εργασία, η πλήρης κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι δανεικοί εργαζόμενοι μεταξύ των επιχειρήσεων, οι εργολάβοι ψυχών στην καθαριότητα, προμηνύουν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στον χώρο εργασίας που ετοιμάζεται. Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, ημέρα αγώνων, ημέρα αλληλεγγύης και συλλογικής διεκδίκησης. Οι μήνες που έρχονται θα είναι δύσκολοι για όλους μας. Πρέπει να βρεθούμε ξανά ο ένας πλάι στον άλλο.
Και να παλέψουμε για ότι με κόπο κατακτήσαμε. Να παλέψουμε μαζί για να μη μείνει κανείς μόνος του στα δύσκολα της εποχής μετά την καραντίνα…..
Καλή εργατική Πρωτομαγιά



                                                                               Από το γραφείο τύπου

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments