......

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΕ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ    Πανικός επικρατεί στους κατοίκους των Γιαννιτσών, της Π.Ε. Πέλλας, στους όμορους νομούς, από την απίστευτη διασπορά του ιού σε κρούσματα που άρχισαν να εντοπίζονται 20 ημέρες πριν σε μεγάλη βιομηχανία μεταποίησης φρούτων στα Γιαννιτσά. Η συρροή στη βιομηχανία έχει «δώσει» σήμερα και χθες τουλάχιστον 160 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις περιοχές Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, και Κιλκίς, θέτοντας πια σε νέα μέτρα όλους τους παραπάνω νομούς. Αναζητούμε λοιπόν την ευθύνη των «υπευθύνων» για όλο αυτό που έρχεται, γιατί σίγουρα κ. Χαρδαλιά, δεν αρκεί μόνο η «ατομική ευθύνη», υπάρχει, προφανώς, και η συλλογική ευθύνη.
    Γιατί εφόσον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10, στα τέλη Αυγούστου, δεν υπήρξε αναστολή εργασιών και κλείσιμο της συγκεκριμένης επιχείρησης; Ποιοι αποφάσισαν, ενώ γνώριζαν την εστία μετάδοσης, να συνεχιστεί η εργασία σε συνθήκες που σίγουρα δεν επιτρέπουν την τήρηση των απαραίτητων, κατά ΕΟΔΥ, υγειονομικών μέτρων; Έγιναν ιχνηλατήσεις σε όλο το προσωπικό ή μόνο κατά γεωγραφική περιοχή; Όλοι αναλώσιμοι στο βωμό του κέρδους;
    Κι από την άλλη, μετά τον πανικό, η έλλειψη αδυναμίας να ελεγχθούν πολίτες που φοβούνται ή έχουν συμπτώματα, εφόσον τα διαγνωστικά τεστ είναι ελάχιστα και το Νοσοκομείο Πέλλας δεν διαθέτει Μοριακό Αναλυτή, ούτε στα Γιαννιτσά, ούτε στην Έδεσσα. Καλούμαστε λοιπόν να επιφορτιστούμε με το κόστος σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε μια υγειονομική βόμβα που μετά κι από το ανεξέλεγκτο άνοιγμα στον τουρισμό δεν μπορεί να περιοριστεί!
    Όχι κύριε Διοικητά της 3ης ΥΠΕ, τα νοσοκομεία του νομού Πέλλας δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη έξαρση, δεν λειτούργησε ποτέ η περίφημη καμπίνα στην είσοδο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για ιχνηλάτηση, οι πολίτες δεν γίνονται δεκτοί για οποιαδήποτε έλεγχο. Πρέπει άμεσα σε κάθε νομό να υπάρχει ένας μοριακός αναλυτής και περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων μας. Ο πόλεμος με τον κορωνοϊό  θα είναι συνεχής και μάλλον θα κρατήσει πολύ.
Μπορεί η κυβέρνηση να μην αγαπά το ΕΣΥ αν και το χειροκροτεί, αλλά μόνο αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Υπάρχει το βραχυπρόθεσμο οικονομικό κόστος, για αυτό αρνείστε την ενίσχυση των νοσοκομείων μας, επιβάλλεται όμως η στήριξη της δημόσιας υγείας για την προστασία όλων των πολιτών.  
Επιτέλους ας προετοιμαστούμε κατάλληλα, το οφείλουμε στο λαό και την πατρίδα μας! 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments