....

ΣΥΡΙΖΑ: «ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ» Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EBU ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΡΙΤ

Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Αυγή, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας

με την οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνει απευθείας την αρμοδιότητα διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, «συνιστά κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ», και σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση «παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Δείχνει μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα που δεν θα υπακούει ούτε σε στοιχειώδεις κανόνες».
Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται «για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέους όρους διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με προσήλωση στην ανεξάρτητη ενημέρωση, τον πολιτισμό και το διάλογο με την κοινωνία».

 

http://www.eklogika.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments