....

ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ : «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ»

 

Στο παρελθόν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τότε ήταν αξιωματική αντιπολίτευση ασκούσαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο.

- Ο  νυν υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει στις 21/10/2018: «Στην παραλαβή-παράδοση του ΥΠΕΞ, ένας σοβαρός πολιτικός, κατά τα δικά του λεγόμενα, αποφάσισε κατά την αποχώρησή του να προαναγγείλει την αποσπασματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια και χειρισμούς στα θέματα της ΑΟΖ. Δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ' αποκοπή και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, που μιλάει για ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο».

ίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26/10/18, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε: «Μεγάλη ζημιά που ξεχώρισε ο Κοτζιάς το Ιόνιο από το Αιγαίο για τα 12 μίλια».

-Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης όπου δήλωνε στις 22/10/18: «Αποδέχονται ότι το Αιγαίο είναι μια ειδική περίπτωση».

Επιπλέον  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Συρίγος στις 21 Οκτωβρίου 2018 δήλωνε: «Λάθος η εξαίρεση του Αιγαίου από την επέκταση των χωρικών υδάτων. Η πρόταση για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σταδιακά, ξεκινώντας ως πρώτο βήμα το Ιόνιο (από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα) είναι λανθασμένη. Επιβεβαιώνει ότι στο Αιγαίο ισχύουν οι «ειδικές περιστάσεις» των Τούρκων».

Χθες, εν χορώ στη Βουλή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζαν για την δήθεν παλικαριά Μητσοτάκη για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο …ήσυχο Ιόνιο και όχι στο ταραγμένο Αιγαίο. Έμαθαν να φορούν  χλαμύδες στα ρηχά νερά των Πρεσπών αλλά τώρα πρέπει να φορέσουν πιτζάμες  στα βαθιά νερά του Αιγαίου.  Ως συνήθως, Πατριώτες στα εύκολα…   

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν.Πέλλας

 

 

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments