....

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

 

«Άλλη μια «ενεργητική» δράση του Ταμείου Ανάκαμψης καταγράφεται σαν προσθήκη στη διαρκή κοροϊδία της Κυβέρνησης απέναντι στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η ελληνική μεταποίηση που βρίσκεται σε μόνιμη και διαρκή υστέρηση έναντι των υπολοίπων τομέων της ελληνικής οικονομίας, διαπίστωσε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ανασυγκρότησή της» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνεχίζοντας αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώθηκαν σήμερα (25/4/2023) τα αποτελέσματα της πρόσκλησης Έξυπνη Μεταποίηση του Εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Από το Ταμείο Ανάκαμψης διατέθηκε το ελάχιστο ποσό των 70 εκατομμυρίων για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής μεταποίησης.

Πέρα από το ελάχιστο του ποσού, προστέθηκαν οι εξαιρετικά απαγορευτικές προϋποθέσεις και όροι προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις από αυτές τις επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη εκσυγχρονισμού.

Εκσυγχρονισμός που είναι το κυρίαρχο στοιχείο επιβίωσης των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές τόσο εντός όσο και εκτός Ελληνικής επικράτειας.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τις δεκάδες χιλιάδες μεταποιητικών επιχειρήσεων, μόλις 507 επιχειρήσεις τόλμησαν να υποβάλουν προτάσεις και από αυτές μόλις το 18% θα επιδοτηθεί.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ καταδικάζει την ελληνική μεταποίηση σε πλήρη απαξίωση, ενώ παράλληλα σπρώχνει τους πολύ μικρούς και μικρούς επιχειρηματίες της σε συνθήκες τριτοκοσμικής επιβίωσης του προπερασμένου αιώνα.

Αν αυτό δεν είναι κανονισμένο, τότε ας μας αποδείξουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι παρατρεχάμενοί τους ποιος είναι ο στόχος τους και ποιες οι δράσεις που υλοποίησαν για την ανασυγκρότηση της ελληνικής μεταποίησης.Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα απαιτεί την άμεση και οριζόντια στήριξη και ενίσχυση της Πολιτείας, αφού είναι ο τομέας που έχει την υψηλότερη προστιθέμενη αξία στο τελικό προϊόν, δημιουργεί πολλαπλές θέσεις απασχόλησης και αξιοποιεί ήπια το φυσικό πλούτο της χώρας που παράγει ο πρωτογενής τομέας. Χωρίς αυτή τόσο η πρωτογενής παραγωγή όσο και κυρίως το εμπόριο και οι υπηρεσίες της τουριστικής αγοράς θα εξαρτώνται σε απόλυτο τρόπο από τα εισαγόμενα προϊόντα και ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και τους πολίτες της χώρας.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έδειξε τις προθέσεις και τους στόχους της και ασφαλώς δεν είναι αυτό που επιθυμεί η μεταποιητική επιχειρηματικότητα των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Η πολιτική αλλαγή με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους αποδέχονται την δημοκρατική οικονομική ανάπτυξη, θα δώσει τη δυνατότητα πραγματικής αλλαγής και στις πολιτικές επιλογές της μεταποιητικής δραστηριότητας στη χώρα.

Τέλος, με τις επιλεκτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της χειρότερης κυβέρνησης που μπορούσε να υπάρξει στη χώρα αυτήν την περίοδο».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments