....

ΣΥΡΙΖΑ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ 17 ΑΠΟ ΤΑ 24 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΒράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη: Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα στις 12:00 η Πολιτική Γραμματεία

Τη συνεδρίαση ζήτησαν 17 από τα 21 μέλη της Π.Γ. ύστερα από τις αντιδράσεις στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω isyriza

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που άνοιξε τη συζήτηση για την αλλαγή της ονομασίας του κόμματος και της ιδεολογικής του ταυτότητας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι Δευτέρα στις 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης που βρίσκεται στο Λονδίνο για επαφές, αναμένεται να συμμετάσχει στην κρίσιμη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την άμεση σύγκληση του οργάνου ζήτησαν νωρίτερα 17 από τα 24 μέλη του οργάνου, με επιστολή προς τον πρόεδρο και τους γραμματείς του κόμματος, με αφορμή το ερωτηματολόγιο του iSYRIZA. Ανάμεσα στα μέλη του οργάνου ήταν και πρόσωπα που στήριξαν τον νυν πρόεδρο στις εσωκομματικές εκλογές, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς και πλέον παίρνουν αποστάσεις από τις επιλογές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 17 μέλη είναι οι:

Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη,

Όλγα Γεροβασίλη,

Κώστας Ζαχαριάδης,

Θανάσης Θεοχαρόπουλος,

Ζωή Καρκούλια,

Μαρία Κουβέλη,

Κατερίνα Νοτοπούλου,

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,

Νίκος Παππάς,

Παύλος Πολάκης,

Γιάννης Ραγκούσης,

Πάνος Ρήγας,

Νίκος Σκορίνης,

Ελένη Συμεωνίδου,

Ολυμπία Τελιγιορίδου,

Διονύσης Τεμπονέρας,

Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η προοπτική αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και ιδεολογικής ταυτότητας έφερε απέναντι στην ηγεσία κορυφαία στελέχη, που το ένα μετά το άλλο τοποθετούνται απέναντι στις δραματικές εξελίξεις, με την αρχή να κάνει η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ολγα Γεροβασίλη, διαχρονική συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησαν οι Χρήστος Σπιρτζης και Κατερίνα Νοτοπουλου, λύσεις συνεννόησης ζήτησε ο Πάνος Ρήγας, ενώ για «αρχηγίσκους» έκανε λόγο η Θεοδωρα Τζάκρη, από πλευράς των «Νεοπροεδρικων».

Ταυτόχρονα, πηγές που πρόσκεινται στον Νίκο Παππά σημειώνουν ότι ο κ. Παππάς φέρεται να είναι της άποψης ότι το καταστατικό με τις αλλαγές του 2022 προβλέπει καθολική συμμετοχή των μελών και πως το ερωτηματολόγιο περιορίζει τη φυσιογνωμία του κόμματος, είναι ελλιπές διότι δεν αναζητά ευθύνες ξεκινώντας απο την κορυφή. Το καταστατικό μας δεσμεύει όλους και όλες, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. 

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments