....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΈΔΕΣΣΑΣ

Σύσκεψη Τζάκρη - Κουρουμπλή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα της μεταφοράς των εργαζόμενων της «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕ»  στον Δήμο Έδεσσας


Σύσκεψη για το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων της «Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε.» στον Δήμο Έδεσσας είχε σήμερα η Υφυπουργός Βιομηχανίας και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Π. Κουρουμπλή παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής διάταξης του νόμου 3325/2015 σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ, της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στον οικείο ΟΤΑ και ανάληψης των δραστηριοτήτων της από τον οικείο ΟΤΑ ή από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αυτού, το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα, με την ίδια σχέση εργασίας, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

Για το ίδιο θέμα η κ. Τζάκρη είχε επισκεφτεί πριν από δύο εβδομάδες το Υπουργείο με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Αν. Κορτσαμάρη και είχε συναντηθεί με τον κ. Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Πουλάκη στους οποίους παρέδωσαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για την μεταφορά του προσωπικού της «Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε.» στον Δήμο Έδεσσας προκειμένου να απασχοληθούν σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει άμεσα νομοτεχνική βελτίωση στην ήδη ψηφισθείσα διάταξη που επιτρέπει την μεταφορά του προσωπικού ώστε να καλύπτεται και η περίπτωση που ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει τις ίδιες δραστηριότητες με αυτές που ασκούσε η ήδη λυθείσα ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε να κατατεθεί άμεσα η νομοτεχνική βελτίωση της εν λόγω διάταξης σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια και κ. Τζάκρη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την συμβολή της στην επίλυση του ζητήματος αυτού.-

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments