....

ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ -ΠΟΣΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΟΨΑΝ, ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ

Τα αόρατα ραντάρ της Τροχαίας έπιασαν δουλειά -Πόσες κλήσεις έκοψαν, πού τοποθετούνται

Το ποσό των 135.000 ευρώ καλούνται να καταβάλλουν 780 οδηγοί, οι οποίοι πιάστηκαν στα πράσα από τα αόρατα ραντάρ της τροχαίας.

Άκρως αποτελεσματικά αποδείχθηκαν τα «αόρατα» ραντάρ με τα οποία έχει εξοπλιστεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε Μαγνησίας, βεβαιώνοντας το δεύτερο εξάμηνο του 2023 780 παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας.

Συνολικά οι 780 παραβάτες θα κληθούν να καταβάλλουν το ποσό των 135.000 ευρώ, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων τα χρηματικά πρόστιμα συνοδεύονται και από την αφαίρεση αδειών οδήγησης και στοιχείων κυκλοφορίας.

Τα ραντάρ Traffistar, με τα οποία έχει προμηθεύσει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, βρίσκονται τοποθετημένα σε τρίποδα και χρησιμοποιούν τεχνολογία ραντάρ 3D τελευταίας τεχνολογίας και κάμερα υψηλής ανάλυσης σε μόνο ένα περίβλημα και φέρουν έγχρωμη οθόνη TFT 6,5” και αισθητήρα που επιτρέπει τη μέτρηση της ταχύτητας με ιδιαίτερα υψηλή ακρίβεια.

Το χαμηλό βάρος τους καθιστά δυνατή την εύκολη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγησή τους, την ίδια ώρα που η χρήση τους γίνεται άκοπα, μέσω μόλις τριών κουμπιών.

Παράλληλα, το περίβλημά τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, με την τεχνολογία τους να επιτρέπει τον ταυτόχρονο εντοπισμό των οχημάτων που κινούνται έως και σε 6 λωρίδες κυκλοφορίες, σε αμφότερες τις κατευθύνσεις. 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι χειριστές των ραντάρ μπορούν να ορίσουν εύκολα διαφορετικά όρια ταχύτητας για αυτοκίνητα και φορτηγά.

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται πρακτικά αδύνατος ο εντοπισμός του «μπλόκου» καθώς μόνον όταν πλησιάσει κανείς πολύ κοντά στο σημείο ελέγχου μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. 


Αόρατα ραντάρΥπενθυμίζεται ότι η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου φρόντισε και για την εκπαίδευση του προσωπικού του εν λόγω τμήματος της Τροχαίας, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία ενός ιδιαίτερα προηγμένου και αποτελεσματικού «όπλου».Το σύστημα Traffistar βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, κατά μήκος ενός τμήματος περίπου 200 χιλιομέτρων, «συλλαμβάνοντας» εκείνους τους οδηγούς που κινούνται με ταχύτητες μεγαλύτερες του επιτρεπτού ορίου.

 

Σχόλια - Facebook Comments