....

ΤΑ «ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Μία ακόμα δήλωση που θα προστεθεί στο πάνθεον των αξέχαστων αναφορών του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βερσαλλίες, καθώς ενώπιων Ελλήνων δημοσιογράφων υποστήριξε πως τις τελευταίες ημέρες μειώθηκε η τιμή στην αγορά φυσικού αερίου κατά 50% μετά από τη «δική του πρόταση» στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγορά.

«Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκείται σε παθητικό ρόλο θεατή απέναντι στις εξελίξεις. Με συνεχείς διπλωματικές ενέργειες, με διεθνείς πρωτοβουλίες, με όπλα μας την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλά και το διεθνές κύρος του πρωθυπουργού ο οποίος πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις επίλυσης των διεθνών ζητημάτων» δήλωνε προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκαλώντας τον γέλωτα στους πολίτες και στα κοινωνικά δίκτυα.

Αδίκως! Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μία του κίνηση είναι πλέον σε θέση να ρυθμίσει την αγορά φυσικού αερίου, αφού όπως υποστηρίζει ο ίδιος, κατάφερε τις προηγούμενες ημέρες να μειώσει την τιμή του στο μισό!

«Ενδεικτικά αναφέρω, μόλις τις τελευταίες τέσσερις μέρες, από τη στιγμή δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή μου, και το ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%. Από περίπου 220 που ήτανε πριν από πέντε μέρες, γύρω στο 115 που είδα ότι βρίσκεται πριν από μία ώρα. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αυτή δεν είναι μια αγορά που λειτουργεί ομαλά, ότι είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας, και ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βερσαλλίες, παγώνοντας στην κυριολεξία την αίθουσα και τους δημοσιογράφους που τον άκουγαν.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments