....

ΤΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ : ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ

Το 1988 γύρισα στην Έδεσσα με πτυχίο γυμναστή και ειδικοτητα στο βόλεϊ και τα βάρη, με άριστα.
Σαν παλαίμαχος παίκτης της ομάδας βόλεϊ του Εδεσσαικου που αγωνίστηκε στην Α' εθνική, είχα όνειρο να φτιάξω μια δυνατή ομάδα βόλεϊ στον τόπο μου και να την στηρίξω με όλες τις γνώσεις και την πείρα μου.
 
Βρήκα όμως παραπάνω ομάδες βόλεϊ από ότι μπορεί να σηκώσει μια πόλη 18.000 κατοίκων με 17 σχολεία.
Τον Σεπτέμβριο στην έκθεση Θεσσαλονίκης μια ομάδα παρουσίαζε την ολυμπιακή τοξοβολία.
Δεν άφησα ούτε στιγμή να παει χαμένη.
Το 1990, μαζί με φίλους, δημιουργησαμε τον Σπάρτακο και κάναμε εγγραφή στις Ομοσπονδίες τοξοβολίας, σκοποβολής και ξιφασκίας όπου φθάσαμε, κάποια στιγμή να εμφανιζόμαστε στην Β' κατηγορία.
 
Με πολλές αιτήσεις για χώρο και στήριξη, κάποια στιγμή ήρθε απο την Γ.Γ.Α.μια επιταγή 45.000€ για μίνι σκοπευτήριο. Έπρεπε να μας παραχωρηθεί χώρος για να γίνει η εγκατάσταση.
Έξη μήνες πριν την πρώτη θητεία του σημερινού δημάρχου έληξε η προθεσμία αξιοποίησης της επιταγής και το πακέτο πήγε σε συλλογο άλλης πολης που είχε ηδη έγκριση παραχώρησης χώρου, γιατί εδώ δεν βρέθηκε τίποτα.
 
Διαρκώς παρακολουθούμε σεμινάρια και σχολές προπονητων τοξοβολίας και πήρα πτυχιο προπονητη Β' αλλα και τα δύο Level εκπαιδευτων.
Από τότε η προπόνηση γίνεται στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας με ωράρια που ποτέ δεν μας έφθασαν, αλλά τα αξιοποιήσαμε στο έπακρο.
 
Ακολούθησαν αγώνες τοξοβολίας σε όλη την Ελλάδα, με πολλές διακρίσεις και χρυσά μετάλλια, σε κλειστό και ανοιχτό χώρο 18μ. ή 70μ. μέχρι και αθλητη μας στην Εθνική είχαμε.
 
Στο ΔΑΚ διοργανώσαμε δύο αγώνες 18μ. στο Στάδιο έναν 70μ. και άλλον ένα στον Άγιο Αθανάσιο επίσης 70μ. με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
 
Αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορυφή.
Εγώ σαν προπονητής είμαι και τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και η ομάδα τοξοβολίας της Έδεσσας προπονείται με 20 άξιους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, ανδρες και γυναίκες, που αγωνίζονται σε Α' και Β' κατηγορία.
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μια αθλήτρια με σύνθετο τόξο βρέθηκε να είναι 6η καλύτερη στην Ελλάδα στις κάτω των 18 ετών.
Ένας άλλος μικρότερος αθλητής ειναι 25ος.
 
Δυστυχώς ομως έφθασε η στιγμή να τελειώσει όλο αυτό, μόλις γκρεμιστεί το ιστορικό κλειστό γυμναστήριο του Σταδίου για το καλό της πόλης.
Όσες φορές μας παραχωρήθηκαν ώρες προπόνησης σε σχολικά γυμναστήρια, μετρήσαμε 10 μέρες παρουσιας μόνο ετησιως.
 
Είτε ειχε συναντησεις γονέων, είτε πρόβες θεατρικού, είτε έκθεση βιβλίου......
 
Ας απολαύσουμε λοιπον τις προπονήσεις στην παράγκα οσο είναι όρθιο, ας προπονηθούμε σε ανοιχτό χώρο για τους αγώνες καλοκαιριου και από Σεπτέμβριο θα δούμε πόσες δυνάμεις μας έμειναν, μετά από 22 χρόνια τοξοβολίας να αναζητούμε ακομη για χώρο που δεν υπάρχει.
Καλές οι υποσχέσεις αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, τελειώσαμε.
 
Χρήστος Χατζηγιάννης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Προπονητής τοξοβολίας Β' κατηγορίας
Τεχνικός σύμβουλος της Ε.Ο.Τ.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments