......

ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣ

 

 

 

 

Οι κλασικές τραπεζαρίες όπως τις ξέραμε με μεγάλα ογκώδη τραπέζια και αντίστοιχα καθίσματα τείνουν να αποτελέσουν παρελθόν, αφού πλέον όλο και περισσότεροι επιλέγουν πιο μοντέρνες λύσεις για τη διακόσμηση και την επίπλωση του σπιτιού γενικότερα, αλλά και της τραπεζαρίας ειδικότερα.

Πλέον η μόδα προστάζει πιο λεπτές και μοντέρνες γραμμές, συνδυασμούς υφασμάτων και χρώματα.

Αν βέβαια είχατε επενδύσει κάποτε σε μια κλασική τραπεζαρία ή σας την χάρισαν οι γονείς σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πετάξετε, αλλά μπορείτε να τη διαμορφώσετε ώστε να ενταχθεί στο μοντέρνο σας σπίτι.

Για να ρίξουμε μια ματιά λοιπόν σε σύγχρονες τραπεζαρίες και τη διακόσμησή τους...

  • Μια υπέροχη ιδέα είναι η επιλογή μιας στρογγυλής τραπεζαρίας. Η στρογγυλή τραπεζαρία είναι ιδιαίτερα πρακτική, αφού επιτρέπει σε όσους κάθονται γύρω να έχουν περισσότερο χώρο απ' ό,τι εάν κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον σε μια μακρόστενη τραπεζαρία.
  • Επίσης, πλέον, πολλοί επιλέγουν να χτίσουν έναν πάγκο στην κουζίνα που θα χρησιμοποιείται ως κάθισμα και μπροστά από αυτόν να τοποθετήσουν το τραπέζι με μερικές καρέκλες. Αυτό μας δίνει αέρα σκανδιναβικής διακόσμησης και ταυτόχρονα μας προσφέρει έξτρα αποθηκευτικούς χώρους, αν αποφασίσουμε ο πάγκος που θα χτίσουμε να διαθέτει ντουλάπια.
  • Μια ωραία ιδέα διακόσμησης είναι να προσθέσομε το μαύρο χρώμα στο σπίτι και την τραπεζαρία μας. Δυσκολεύεστε να φανταστείτε πώς οι τραπεζαρίες σε μαύρο χρώμα μπορεί να δείχνουν ελκυστικές; Κι όμως γίνεται, αρκεί να μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε μαύρο τραπέζι και καρέκλες. Μπορείτε να αρκεστείτε μόνο στις καρέκλες και να επιλέξετε ένα λευκό τραπέζι από τα έπιπλα Epiplagand.gr για να δημιουργήσετε αντιθέσεις.
  • Τα σωστά φωτιστικά παίζουν κι αυτά το ρόλο τους. Αν έχετε, όπως είπαμε, ένα κλασικό τραπέζι, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα πιο μοντέρνο φωτιστικό, που θα του ρίχνει αρκετό φως ώστε να αναδεικνύει την μοναδικότητά του και ταυτόχρονα να συνδυάζεται το κλασικό με το σύγχρονο.
  • Μια ακόμη λύση στις τραπεζαρίες που έχει γίνει πολύ δημοφιλής σήμερα, ιδιαίτερα σε φοιτητικά σπίτια και γκαρσονιέρες, όπου το να κερδίσουμε χώρο είναι ζήτημα υψίστης σημασίας, είναι τα τραπέζια σε σχήμα ημικυκλικό, τοποθετημένα κολλητά στον τοίχο της κουζίνας. Έτσι, διαθέτουμε μια πολύ μοντέρνα και μίνιμαλ τραπεζαρία, που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του να επιλέξουμε ένα μεγάλο έπιπλο που θα μας περιόριζε τον χώρο, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.
  • Τέλος, εάν έχουμε τη δυνατότητα, τοποθετούμε την τραπεζαρία μας μπροστά σε κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, καθώς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε άφθονο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού μας βοηθάει να ξεκινάμε τη μέρα μας κι έτσι θα προτιμήσουμε να πάρουμε το πρωινό μας στην τραπεζαρία και όχι στο σαλόνι.

Ανάλογα λοιπόν με τον χώρο που διαθέτετε και το προσωπικό σας γούστα και στυλ, μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες διαφορετικές τραπεζαρίες ανάμεσα στα έπιπλα Epiplagand.gr.

Σχόλια - Facebook Comments