....

ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΓΟΥΡΗΣ: ΣΕ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΟΣ

Σε κρίσιμη καμπή οδηγούνται οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και των Ευρωπαϊκών Οργάνων (Eurogroup)

Η νέα ελληνική κυβέρνηση με το αίτημα της επέκταση της δανειακής σύμβασης μέχρι τον Αύγουστο 2015, “γέφυρας” όπως έχει κατονομαστεί, ωσότου υποβληθεί δηλαδή νέα πρόταση ενός νέου προγράμματος με αναπτυξιακή ρήτρα βρέθηκε μπροστά στην ακαμψία της γερμανικής πολιτικής

Για την κατανόηση της γερμανικής στάσης υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Schäuble στο γερμανικό τύπο. Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι ο συμπαθής υπουργός τις τελευταίες μέρες προέβη σε αρκετές δηλώσεις πράγμα που δεν το συνηθίζει.

Spiegel online 17.02 σε δηλώσεις του Schäuble στο ARD " και τώρα ο λαός”, ο ελληνικός “παροτρύνεται με ψευδής υποσχέσεις, δημιουργούνται ελπίδες και παράλληλα λέγεται, οι άλλοι είναι οι φταίχτες του προβλήματος."

Süddeutsche Zeitung 17.02 στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό εξέφρασε την συμπάθεια του στο ελληνικό λαό που επέλεξε μια τέτοια κυβέρνηση που λειτουργεί ανεύθυνα.

Die Welt 17.02 θα γράψει σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Schäuble: '' Η ελληνική κυβέρνηση αυτή την στιγμή συνδιαλέγεται αρκετά ανεύθυνα και εξυβρίζει τους εταίρους της” και συνιστά “Περισσότερο θα πρέπει να βρεθεί ένας δρόμος η Ελλάδα να είναι ικανή να επιβιώσει δίχως εξωτερική βοήθεια”. Και μη απαντώντας στο ερώτημα αν αποδέχεται το ανακοινωμένο κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ στο λογαριασμό των άλλων σημειώνει διακριτικά “Όχι, αυτό είναι χάσιμο χρόνου” “Δεν γίνεται να υπολογίζεις συνεχώς οι άλλοι να πληρώνουν τον έναν.”

Στη συνέχεια σε δήλωσή του ο Schäuble κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του Eurogroup θα δηλώσει " Το ερώτημα παραμένει, εάν η Ελλάδα θέλει γενικώς ένα πρόγραμμα ή όχι” και διεμήνυσε στέλνοντας τελεσίγραφο στην Ελλάδα “ Θα δημιουργηθεί μια δύσκολη κατάσταση. Στις 28.02 τα πάντα έχουν τελειώσει”

Στη συνέχεια η Süddeutsche Zeitung 17.02 θα σημειώσει για το θέμα αν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη της πρότασης Ευρωπαίου Επιτρόπου Pierre Moscovici την οποία με δήλωσή του ο Γιάνις Βαρουφάκης θα υπέγραφε και αποσύρθηκε πέντε λεπτά πριν την έναρξη της Συνόδου ο Schäuble αντέκρουσε: “Αυτό δεν είναι αλήθεια”

Στη συνέχεια η ίδια εφημερίδα κατά την αποχώρηση του ο Wolfgang Schäuble (CDU) από την Σύνοδο στη συνέντευξη τύπου προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει θα τονίσει στο ερώτημα, αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα πλάνο αντιμετώπισης της κρίσης θα τονίσει ¨Έχουν ένα πρόγραμμα; Δεν το γνωρίζω”

Το πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η στάση του γερμανικού λαού και της κυβέρνησής του απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση αποτυπώθηκε και στις ομιλίες του Edmund Stoiber, τον πρώην Πρόεδρο της Βαυαρίας των Χριστιανοδημοκρατικών, ο οποίος αφού χαρακτήρισε την ΑΝΕΛ “άκρα δεξιά” και το ΣΥΡΙΖΑ “κομμουνιστική” κυβέρνηση σε εθιμοτυπική ομιλία του “Aschemittwoch” στο Passau 18.02) που διοργανώνει το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατικών / CSU θα τονίσει ωρυόμενος ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να υβρίσει αυτόν που τον δανείζει (σχετικά με την γελοιογραφία της Αυγής) και δεν μπορεί η Ελλάδα να αναγκάσει την Γερμανία την “παραδοσιακή χώρα της αποταμίευσης” να εγκαταλείψει την σταθερή πολιτική της λιτότητας και της οικονομίας. Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ιδίου κόμματος Weber στην ίδια εκδήλωση μας δήλωσε ότι οι φοροφυγάδες Έλληνες θα πρέπει “να κάνουν επιτέλους τα γυμνάσματά'' τους

 

Το ζητούμενο είναι η παγκόσμια προώθηση της μιας παγκόσμιας κυριαρχίας, ο παγκόσμιος έλεγχος της ανθρώπινης ελεύθερης δραστηριότητας ενός παγκόσμιου χρηματοδοτικού πιστωτικού συστήματος. Έτσι οποιαδήποτε αντιπαλότητα και αν παρουσιάζεται μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς στόχο έχει την ενοποίηση που στην προκειμένη περίπτωση της Ελλάδος είναι να υποκύψει, να αποδεχτεί τους όρους, να σμιλεύσει και να συγκλίνει προς την νέα δανειακή σύμβαση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιάνις Βαρουφάκης κατά την έξοδό του από τη Βουλή μετά το πέρας της εκλογής του νέου προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου

Συμπέρασμα, ότι και να επιλέξει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός,, όταν ερωτηθεί και αν, θα πρέπει να αλλάξει πολιτική ρώτα και προπάντων ο λαός να αφομοιώσει μια νέα αντίληψη στη σχέση του με το κράτος και σε κάθε του καθημερινή σχέση προς τρίτους.

Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία. Είμαστε στο “πάτο” και '' 'οταν βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση ο λαός αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Τώρα μπορούμε να μεγαλουργήσουμε

Στην Ελλάδα γεννιούνται οι ήρωες όπως και οι Εφιάλτες και ο ήρωας προχωράει όταν όλοι σταματούν. ΟΙ Γερμανοί προχωρούν και προοδεύουν γιατί προχωρούν συντεταγμένα και πειθαρχικά. Η πειθαρχία όμως, δεν γεννά ήρωες.

 

Αναστασιος Μ. Μπουλγούρης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments