....

ΤΕΛΗ ΤΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΆΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, θα έχουν από σήμερα (03.04.2023) οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Η πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει τεθεί σε λειτουργία και όσοι επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν την διαδικασία. 

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr), στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματός τους. Η είσοδος στην πλατφόρμα myCar γίνεται με τους κωδικούς TAXISnet.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12
για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν προχωρήσει άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.

Η πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άνοιξε νωρίτερα φέτος προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα όχι μόνο ενόψει Πάσχα, αλλά και λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων που ενδεχομένως να χρειαστεί να μετακινηθούν.

 

Σχόλια - Facebook Comments