....

ΤΕΛΟΣ ΤΟ FACEBOOK ΑΠΌ ΤΑ ΙΟS .Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ANDROID;

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζομένους στο Facebook, όταν ενημερώθηκαν πως είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν από τα αγαπημένα τους iPhones σε συσκευές λογισμικού Android για χάρη… της επιχείρησης.

Ο επικεφαλής προϊόντων του Facebook, Κρις Κοξ, επέβαλλε στους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν Android ως προσωπικές τους συσκευές, αναγκάζοντας τους να εγκαταλείψουν την Apple και το iOS.  Ο λόγος; Η τιμή των iPhones που είναι σαφώς υψηλότερη από την αντίστοιχη των Android και εμποδίζει τους χρήστες του Facebook των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών να το αγοράσουν. Πώς όμως εξηγείται αυτό;Image and video hosting by TinyPic

Το Facebook στοχεύει στην παγκόσμια εξάπλωσή του κυρίως σε αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Βραζιλίας και της Ινδίας που είναι σαφώς φτωχότερες χώρες από τις ευρωπαϊκές. Έτσι, οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν συσκευές της Apple, λόγω του μεγάλου τους κόστους, με αποτέλεσμα να υπάρχει σαφής προτίμηση στα Android.

Ο Κρις Κοξ επιμένει στο πόσο σημαντική είναι η μεταστροφή των υπαλλήλων του σε Android, ώστε να καταλάβουν το πώς ακριβώς λειτουργεί το Facebook σε αυτές και να προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή απόδοση της εφαρμογής σε συσκευές με λογισμικό εκτός του iOS. Ο ίδιος, δήλωσε πως η επιβολή του κανόνα αυτού ήταν αναγκαία, καθώς αν άφηνε τους υπαλλήλους ελεύθερους να επιλέξουν, θα προτιμούσαν την Apple.

Η «δημοκρατική» αυτή τακτική πάντως, δεν είναι καινούρια, καθώς ο Κοξ και στο παρελθόν είχε επιβάλλει στο προσωπικό του Facebook να χρησιμοποιούν μόνο ταχύτητες 2G για να καταλάβουν πώς είναι να χειρίζεσαι τη συσκευή σου χωρίς την πολυτέλεια του 3G και την υψηλή του ταχύτητα που στερούνται και οι χρήστες σε Ασία και Αφρική.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments