....

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 20 € ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Υπουργική απόφαση για διατίμηση κομίστρου για μεταφορά με ταξί από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία από και προς την περίμετρο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης  - Χρόνιο αίτημα του κλάδου έγινε δεκτό μετά από κοινές προσπάθειες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη και του συνδικάτου των οδηγών ΤΑΞΙ.

Υπουργική απόφαση του Χρ. Σπίρτζη καθορίζει τις τιμές κομίστρου για την διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση καθορίζεται το κόμιστρο στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ (τιμολόγιο 2 για τις ώρες 00:00-05:00) για διαδρομές που εκτελούνται με Ε.Δ.Χ. - ΤΑΞΙ αυτοκίνητα με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης οποιοδήποτε σημείο στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από τον Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικ. Γερμανού - Αγγελάκη - Εθνικής Αμύνης - Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου - Καρατάσου- Ναυάρχου Κουντουριώτου - Λεωφόρο Νίκης και αντίστροφα.

Στο κόμιστρο συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, η πτώση σημαίας καθώς και τυχόν επιβαρύνσεις όπως αποσκευές, διόδια κ.α. Παράλληλα αποφασίστηκε ότι για διαδρομές που εφαρμόζεται τιμολόγιο 1 και 2, εισπράττεται το τιμολόγιο την ώρα λήξης της διαδρομής.

 

Για το θέμα υπήρχαν συνεχείς και αλλεπάλληλες επαφές το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πίεση προς τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη από την πλευρά του βουλευτή Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ώστε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου των οδηγών-ιδιοκτητών ΤΑΞΙ με στόχο, όπως τονίζει στην ThessNews ο βουλευτής, τόσο την προστασία του καταναλωτικού κοινού από την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία όσο και την προστασία της μεγάλης πλειοψηφίας των οδηγών ταξί από την ελάχιστη μειοψηφία των επιτήδειων.


Από την πρόσφατη συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ερμής», Κλ. Λεοντιάδη και του βουλευτή Αλ. Τριανταφυλλίδη με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αθ. Βούρδα

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com

http://www.thessnews.gr/article/42436/apokleistiko-apofasi-spirtzi-me-20...

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments