....

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ!!! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ "ΙΣΙΟ" ΧΑΜΟΓΕΛΟ;

Αλλαγές στην ορθοδοντική υπόσχεται να φέρει μια νέα μέθοδος που ανάπτυξαν

επιστήμονες στο Ισραήλ, οι οποίοι δημιούργησαν ένα «μπαλονάκι» από σιλικόνη που βάζει τα δόντια στη θέση τους χωρίς να χρειάζεται να τοποθετηθούν σιδεράκια.

Το μπαλονάκι βρίσκεται μέσα σε ένα μασελάκι - νάρθηκα από μαλακή και εύκαμπτη σιλικόνη, που διαθέτει θέσεις για κάθε δόντι ξεχωριστά, οι οποίες σχεδιάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά, με βάση τη θέση που πρέπει να πάρουν τα δόντια. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην ανακοίνωσή τους, το μπαλονάκι βρίσκεται δίπλα στα δόντια που πρέπει να ισιώσουν και όταν δεν φοριέται η συσκευή, είναι ξεφούσκωτο.

Το μασελάκι φοριέται καθημερινά από οκτώ έως δέκα ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέσω ενός ειδικού σωλήνα συνδέεται με μια συσκευή που βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι και στέλνει συμπιεσμένο αέρα στο μπαλονάκι, κάνοντάς το να διαστέλλεται και να δονείται αρκετές φορές κάθε δευτερόλεπτο.

Οι δονήσεις είναι πολύ ήπιες και δεν εμποδίζουν τον ασθενή να κοιμηθεί, ενώ παράλληλα είναι όσο δυνατές χρειάζονται τα δόντια για να έρθουν στη θέση τους. Ο αέρας και οι δονήσεις φτάνουν σε κάθε δόντι και το σπρώχνουν προς τη θέση που πρέπει να πάρει, δηλαδή το ωθούν να ευθυγραμμιστεί με το μασελάκι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες το σύστημα αυτό δεν επηρεάζει αρνητικά τη ροή του αίματος, αλλά αντιθέτως τη βελτιώνει, αφού όταν τα δόντια δεν βρίσκονται στη σωστή θέση η κυκλοφορία του δεν είναι αρκετά καλή.

Το σύστημα αυτό φέρει την ονομασία Aerodentis, έχει εγκριθεί για χρήση στην Ευρώπη και η τεχνολογία του βασίζεται σε μελέτες που απέδειξαν ότι οι ήπιοι παλμοί βοηθούν τα δόντια να ισιώσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι συμβατικές μέθοδοι. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα συνηθισμένα περιστατικά μπορεί να μην χρειαστούν θεραπεία μεγαλύτερη των τριών μηνών, η οποία με τα σιδεράκια θα έφτανε τους δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες.

athensmagazine

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments