......

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΦΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.

 

 

 

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της λειτουργίας του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Αριδαίας, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή τις πρόσφατες μετακινήσεις τριών υπαλλήλων στην Έδεσσα. Με Ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τονίζει την ανάγκη παραμονής και αναβάθμισης του υποκαταστήματος στην Αριδαία, ενώ το ενδεχόμενο σφράγισής του είναι εμφανές, μετά και την μετακίνηση σημαντικού μέρους του στελεχιακού του δυναμικού στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Έδεσσας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Αμφιβολίες σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος του τ. ΙΚΑ στην Αριδαία»

 

Τον τελευταίο καιρό, έπειτα από τη μετακίνηση τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος του τ. ΙΚΑ Αριδαίας, (το οποίο λειτουργεί ως Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πέλλας του ΕΦΚΑ), στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Έδεσσας έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία, σχετικά με το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Αριδαίας, ενός Δήμου, κατά προσέγγιση, 30.000 κατοίκων, εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους και η πιθανή διακοπή της λειτουργίας θα δημιουργούσε έντονη και δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες, οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα έπρεπε να μεταβούν στην πόλη της Έδεσσας και ως εκ τούτου να διανύσουν μια, διόλου ευκαταφρόνητη, απόσταση ενώ, αναμφίβολα θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, στην ομαλή λειτουργία της πόλης.

Έτσι, η αρχική υποβάθμιση και στη συνέχεια η πιθανή κατάργηση του υποκαταστήματος δε στοιχειοθετείται  από τις πραγματικές συνθήκες, ενώ αντίθετα, η συνέχιση της λειτουργίας του, ειδικά τώρα που προβλέπεται η ενίσχυση του νέου ΕΦΚΑ με περαιτέρω αρμοδιότητες, με σημαντικότερη αυτή που αφορά στην απονομή των συντάξεων όλων των συγχωνευόμενων ασφαλιστικών φορέων, υπαγορεύεται από κοινή λογική.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε να προβείτε σε κλείσιμο του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Αριδαίας;

2. Ποιες ενέργειες πρόκειται να αναλάβει το Υπουργείο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Υπηρεσίας και της ίσης πρόσβασης των πολιτών σε αυτή, τώρα που ο ΕΦΚΑ επιφορτίζεται με την απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων σε συγχωνευόμενους ασφαλιστικούς φορείς; (ΤΣΑΥ, ΟΓΑ κ.α.)

 

Η ερωτώσα βουλευτής:

Θεοδώρα Τζάκρη

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments