....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΩΡΙΜΟΣ

 

 

Κόλαφος για την Κυβέρνηση η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή

           

 

Λίγες μέρες μετά τη ΔΕΘ, όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το έργο των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνος «είναι δυστυχώς τελείως ανώριμο, οι μελέτες ξεκινούν άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών», δήλωση η οποία προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στις οποίες πρωτοστάτησε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ στην Πέλλα, προέβησαν σε σειρά ανακοινώσεων, στις οποίες χαρακτήριζαν το έργο των Παρακάμψεων ώριμο μελετητικά και έτοιμο προς κατασκευή.

            Σήμερα όμως (27-9-2019) ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της κ. Τζάκρη στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την οριστική παραπομπή από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη του ώριμου -από 2-12-2013 που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβαν τις μελέτες- έργου των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας στις καλένδες, ξεπερνώντας σε παλινωδία και σε διγλωσσία ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, στο μεν πρώτο σκέλος της απάντησής του χαρακτήρισε το έργο ανώριμο μελετητικά, καθώς λείπουν οι μελέτες κόστους οφέλους και οι κυκλοφοριακές μελέτες προέλευσης προορισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο δε δεύτερο σκέλος της απάντησής του προς τη βουλευτή αναγκάστηκε να παραδεχτεί πώς ναι μεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, αλλά άλλο η αναγγελία των έργων (…) και άλλο η χρηματοδότησή τους.

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα και την ανεπανόρθωτη έκθεση της κυβέρνησης, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία, που  η ιδιωτική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Όταν είπαν ψέματα στην ΔΕΘ για το έργο των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, δεν είχαν υπολογίσει ότι στην Πέλλα υπάρχει βουλευτής που έχει θέσει σκοπό της ζωής την υπεράσπιση των συμφερόντων της Πέλλας. Ενώπιον του Κοινοβουλίου κατέρρευσε το παρασκήνιο και από σήμερα ξεκινώ ανένδοτο αγώνα για την άμεση έναρξη της κατασκευής του έργου των Παρακάμψεων. Απευθύνω προσκλητήριο πανστρατιάς σε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Πέλλας για να ανατραπεί ο τραγικός σχεδιασμός σε βάρος του ακριτικού μας νομού. Ας το καταλάβουν επιτέλους. Τέλος τα ψέματα. Πρώτα η Πέλλα».

----------

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του video της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης της κ. Τζάκρη στη Βουλή είναι: https://youtu.be/EoEFMzW9umE

 

και ο κώδικας ενσωμάτωσης: <iframe width="1264" height="711" src="https://www.youtube.com/embed/EoEFMzW9umE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments