....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ

Θεοδώρα Τζάκρη: Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το Δελτίο Τύπου που επιβεβαίωνε την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα και η Κυβέρνηση το καταργεί.

 

Πρωτοφανής εμπαιγμός των πολιτών της Πέλλας από την Ιδιωτική Κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

Μετά την κατάργηση των προγραμμάτων διετούς φοίτησης και της νέας Νομικής Σχολής, που επρόκειτο να ιδρυθεί στην Πάτρα, η Κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη πρωτοφανή πράξη οπισθοδρόμησης για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αναστέλλοντας αιφνιδιαστικά τη λειτουργία 37 τμημάτων που ήταν σχεδιασμένο να εκκινήσουν τη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο του 2020, εμπαίζοντας ξεδιάντροπα τους Έλληνες πολίτες.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι προφανές, πως προτίθεται να εξαϋλώσει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, να αποκλείσει τους Έλληνες πολίτες από την πρόσβαση στη γνώση και να παραδώσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στα χέρια των ιδιοκτητών ιδιωτικών ιδρυμάτων αμφιβόλου ποιότητας, των οποίων και τους τίτλους σπουδών σπεύδει να αναγνωρίσει ως ισότιμους αυτών των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Δεν πέρασαν ούτε 48 ώρες από τη στιγμή που ο κ. Διγαλάκης, τον οποίο η κ. Τζάκρη συνάντησε κατόπιν υποδείξεως της κ. Κεραμέως ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό, τη διαβεβαίωνε, προσωπικά, πως το νέο Τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα θα ιδρυόταν και θα λειτουργούσε κανονικά.

Σήμερα, χωρίς κανένα δισταγμό, πριν καν στεγνώσει το μελάνι από το Δελτίο Τύπου της Βουλευτή, το οποίο ενέκρινε ο κ. Διγαλάκης, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, συμπεριέλαβε το Τμήμα Μουσειολογίας στα υπό κατάργηση Τμήματα, χαρακτηρίζοντάς το ρουσφέτι και εμπαίζοντας τους πολίτες της Πέλλας, μπροστά στα μάτια τους, για ακόμη μια φορά.

Η κ. Τζάκρη, σε δηλώσεις της ανέφερε: «Φαίνεται πως για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Πέλλα και οι άνθρωποί της είναι αόρατοι. Μέσα σε 4 μήνες έχει προλάβει να παραπέμψει στις καλένδες την κατασκευή του, μελετητικά ώριμου, έργου των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, να εμπαίξει τους αγρότες αδιαφορώντας για τα προβλήματά τους και να αποκλείσει την προοπτική ίδρυσης ενός πνεύμονα γνώσης και ανθρώπινης ανάπτυξης, όπως το Τμήμα Μουσειολογίας στην Έδεσσα, που θα ενέτασσε εκ νέου την Πέλλα στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, μετά την πραξικοπηματική κατάργηση του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών από την Κυβέρνηση Σαμαρά και το περιβόητο «Σχέδιο Αθηνά» το 2013. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να πράξει το αυτονόητο και να ανακαλέσει αυτή την σκανδαλώδη απόφαση που καταδικάζει την Πέλλα σε υπανάπτυξη».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments