....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ

 

Θεοδώρα Τζάκρη: «Η λίστα Πέτσα είναι η λίστα της χειραγώγησης, της ταπείνωσης των δημοκρατικών θεσμών και της θεσμικής εκτροπής»

Η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη συζήτηση, στη Βουλή επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», αναφέρθηκε αρχικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να μετατρέψει την εξεταστική αυτή σε «εξεταστική παρωδία» καθώς δεν επετράπη η εξέταση βασικών μαρτύρων που ήταν «οι εκδότες της μίας μέρας» και «οι καναλάρχες» που βεβαίως φρόντισαν στη συνέχεια ως πιστοί συνδαιτημόνες της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποσιωπήσουν την εν λόγω γελοιοποίηση, αφού και οι ίδιοι ήταν στους άμεσα εμπλεκόμενους.
Σημείωσε ότι η «λίστα Πέτσα» είναι απλά η βιτρίνα, πίσω από την οποία κρύβεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χειραγώγησης όχι μόνο των αρμών της εξουσίας αλλά και των  προστατευμένων από το σύνταγμα θεσμών της δημοκρατίας, επισημαίνοντας τις άμεσες αναθέσεις μοιράσματος του χρήματος των Ελλήνων φορολογουμένων για να καλυφτεί η κυβερνητική ένδεια αλλά και να εξαγοραστούν συνειδήσεις όπως πρόσφατα παραδέχτηκε ο Πέτρος Δούκας γεγονός που αποδεικνύει ότι η «σακούλα» ήταν και παραμένει το σύστημα της ΝΔ.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου για την χώρα να γίνει μία καθαρά ποιοτική ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία όπου οι πολίτες θα μαθαίνουν από πολλαπλές πηγές την αλήθεια, χωρίς χειραγώγηση, όπου η δικαιοσύνη θα τιμωρεί το στραβό και οι πολιτικοί θα ψηφίζονται και θα καταψηφίζονται ελεύθερα από καλά πληροφορημένους πολίτες, χωρίς σακούλες, λίστες, ψεύτικες δημοσκοπήσεις και συγκαλύψεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Βουλευτού:

«Κυρίες και Κύριοι βουλευτές
Η «λίστα Πέτσα» όπως την ονομάσαμε για να συμπυκνώσουμε σε μια φράση, σε μια ορολογία το όραμα Βορίδη να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά και το όραμα Μητσοτάκη να «ορμπανοποιήσει» την ελληνική Δημοκρατία, θα έπρεπε να λέγεται η «λίστα της ντροπής». Είναι η λίστα της χειραγώγησης, είναι η λίστα της ταπείνωσης των δημοκρατικών θεσμών.
Επί αυτής της θεσμικής εκτροπής συγκροτήθηκε με πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή. Δηλαδή χρησιμοποιήθηκε το ανώτατο όργανο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκειμένου να μάθει ο λαός, τι συνέβαινε όσο αυτός ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, στέλνοντας sms.
Όταν χιλιάδες καταστήματα έκλεισαν. Όταν χιλιάδες έμειναν άνεργοι. Όταν η κοινωνία πένονταν και φοβόταν. Όμως ο  κ. Μητσοτάκης, ευτέλισε και αυτόν ακόμη τον κορυφαίο κοινοβουλευτικό θεσμό, καθώς δεν επετράπη η εξέταση του ίδιου του κ. Πέτσα και κρίσιμων αποδεκτών του δημοσίου χρήματος.
Καθώς δεν επετράπη η εξέταση «των εκδοτών της μίας μέρας», των καναλαρχών που για πρώτη φορά στην ιστορία η κυβέρνηση Τσίπρα τους ανάγκασε να πληρώσουν, και, φυσικά των προστατευομένων τους κυβερνητικών αξιωματούχων, με τους οποίους συγκυβερνούν.
Άρα η εξεταστική αυτή μετετράπη από την πλειοψηφία σε εξεταστική παρωδία, αφού ο κ. Μητσοτάκης, γελοιοποιώντας τον κορυφαίο αυτό κοινοβουλευτικό θεσμό, έστησε μία διαδικασία για να διερευνήσει, υποτίθεται, ένα πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, χωρίς να καλέσει ούτε τους θύτες ούτε τους άμεσα εμπλεκόμενους. Και βέβαια οι συνδαιτημόνες του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα στην ομώνυμη λίστα, φρόντισαν να αποσιωπήσουν την εν λόγω γελοιοποίηση, αφού και οι ίδιοι βρίσκονταν στους άμεσα εμπλεκόμενους.
Ο Αλέξης Τσίπρας λίγες μέρες πριν, συμπύκνωσε περίφημα αυτή την παρακμή με την μομφή που απέδωσε στον κ. Μητσοτάκη ότι για πρώτη φορά στην ιστορία έβαλε τον υπόκοσμο στο Μέγαρο Μαξίμου, ως άλλος «Ορμπανίσκος της Νοτιανατολικής Ευρώπης».
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Είναι προφανές ότι αυτή η εξεταστική δεν μπορούσε παρά να καταλήξει σε διαφορετικά πορίσματα. Διότι, δεν μπορούν να ομονοήσουν οι θύτες με τα θύματα, γιατί δεν μπορούν να ομονοήσουν αυτοί που άφησαν 37 δις στα ταμεία με αυτούς που τα λεηλατούν.
Όσοι καταχράστηκαν την εξουσία τους, μοιράζοντας χρήμα των Ελλήνων φορολογουμένων για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδεια, δεν βρήκαν ούτε ένα λάθος ούτε μια ευθύνη. Κατ’ αυτούς όλα ήταν «καλώς καμωμένα». Ήρθαν δηλαδή και μας είπαν ότι ήταν σωστό, αντί να προσλαμβάνουμε γιατρούς, να δίνονται χρήματα σε sites χωρίς περιεχόμενο, σε εφημερίδες ανύπαρκτης κυκλοφορίας κι άλλα τέτοια μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης, που ξέρει καλά πως  να κάνει την κρίση ευκαιρία.
Άρα η «λίστα Πέτσα» είναι η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί την κρίση σε ευκαιρία την μετέτρεψαν και αυτοί που για δύο χρόνια επέτρεψαν να χρεώνεται το μοριακό τεστ, 60 ευρώ, όταν σε όλη την Ευρώπη ήταν από δωρεάν έως 25 ευρώ, είναι οι ίδιοι που βρήκαν την ευκαιρία, υπό την κάλυψη των χρηματισμένων μέσων, να κάνουν ένα όργιο απευθείας αναθέσεων σε όλο το φάσμα προμηθειών του δημοσίου, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αλλά και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα ακροδεξιά απωθημένα τους δέρνοντας νέους στις πλατείες και τους δρόμους και διατάζοντας τους αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα 300 ευρώ σε όποιον κινείται.
Χρησιμοποιήσατε ακόμη και την Enterprise Greece, μια εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με την προβολή της χώρας ως σημαντικού στρατηγικού εταίρου παγκοσμίως, για να «χτίσετε δημοσία δαπάνη» το επικοινωνιακό προφίλ του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε διεθνή μέσα, με την αιτιολογία ότι η χώρα ταυτίζεται με την κυβέρνησή σας.
Είναι  οι ίδιοι που δεν μειώνουν τους φόρους  στα καύσιμα και το ρεύμα, και έχουν το θράσος να φέρνουν σαν επιχείρημα, ότι, τάχα οι εργαζόμενοι είναι φτωχοί και δεν έχουν αυτοκίνητο.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης
Τις μάσκες τους οι πολίτες τις φορούν. Αλλά οι δικές σας μάσκες έπεσαν. Και αποκάλυψαν την αποκρουστική κουλτούρα σας.
Είμαι 18 χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και πρώτη φορά είδα πρώην Υπουργό να επαίρεται, χασκογελώντας, για εξαγορά  ψηφοφόρων και συνειδήσεων. Και ουσιαστικά για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Και το έκανε παρόντος εν ενεργεία υπουργού, χωρίς να σκεφτεί ότι τις μέρες εκείνες που η Ηλεία θρηνούσε 49 νεκρούς,  αυτοί την μετέτρεψαν σε πανελλαδικό σημείο διανομής τριχίλιαρων σε  σακούλες.
Η σακούλα όπως την χαρακτήρισε ο Πέτρος Δούκας ήταν και παραμένει το σύστημα της ΝΔ. Η μόνη διαφορά με την σημερινή  κυβέρνηση είναι ότι τότε οι σακούλες πήγαιναν και ερχόντουσαν για την εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων, σήμερα οι σακούλες πάνε και έρχονται στους λίγους πολιτικούς φίλους, επιχειρηματίες και συνδαιτυμόνες του κ.Μητσοτάκη.
Κυρίες και Κύριοι βουλευτές
Πάμε τώρα στα πραγματικά περιστατικά «της λίστας Πέτσα».
Έρχεται η ίδια η εταιρεία που μοίραζε τα χρήματα και ομολογεί ότι αυτά μοιράζονταν «με πολιτική εντολή» . Αλλά εσείς δεν μας είπατε ποιος έδινε την εντολή. Δεν μας είπατε ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενέκριναν τα εντάλματα πληρωμής. Δεν μας είπατε, με αριθμούς και με στοιχεία, ποιοι, πόσα και γιατί τα πήραν. Το ποιοι και τα πόσα πήραν το μάθαμε τελικά. Το γιατί όμως δεν τον ομολογείτε. Αλλά το έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός. Να σας πω εγώ γιατί: το κριτήριο ήταν το βάθος της γονυκλισίας στον κ. Μητσοτάκη. Η ικανότητα συγκάλυψης «των επιτελικών σκανδάλων» και η εξόντωση όποιου μέσου ενημέρωσης, τολμούσε να αποκαλύπτει σκάνδαλα.
Και λίγο πριν πέσετε, λίγο πριν σας τιμωρήσει ο λαός στην κάλπη, ήρθε σε αυτή την αίθουσα ο κ. Μητσοτάκης να προκαταλάβει την δικαιοσύνη. Και να χαρακτηρίσει «συμμορίες» τους δημοσιογράφους και τα μέσα που ερεύνησαν και βρήκαν την αλήθεια.
Κι αν αυτό δεν είναι απόδειξη περιφρόνησης προς την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, κι αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι δεν θέλετε μόνο να πτωχεύσετε αυτούς που σας αποκαλύπτουν, αλλά θέλετε να τους κλείσετε και φυλακή, τότε τι είναι;
Κυρίες και Κύριου βουλευτές
Η «λίστα Πέτσα» είναι η βιτρίνα, πίσω από την οποία κρύβεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο χειραγώγησης όχι μόνο των αρμών της εξουσίας, αλλά και των  προστατευμένων από το σύνταγμα θεσμών της δημοκρατίας.
Στο πόρισμά σας μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Είναι άνευ αξίας. Στα διαγγέλματα και τις ανακοινώσεις μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Γιατί είναι άνευ αξίας. Τα νομοσχέδιά σας με τα οποία διαλύετε το υγειονομικό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καταλύετε κάθε εργασιακό δικαίωμα, ευτελίζετε την δημόσια παιδεία θα τα στείλει «στον κάλαθο των αχρήστων».  η μεγάλη πλατιά δημοκρατική διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη κιόλας της ορκωμοσίας της νέας  κυβέρνησης
Όμως Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Είναι πλέον όχι μόνο ζήτημα προόδου για εμάς, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου για την χώρα μας να κάνει επιτέλους το άλμα σε στέρεους, δημοκρατικούς και διαφανείς θεσμούς. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλο δρόμο, έχουμε κατακτήσει πολλά, ωστόσο, η κατάσταση, έτσι όπως εμφανίζεται συχνά- πυκνά και στον χώρο των μίντια και στον χώρο της δικαιοσύνης, δεν τιμά την χώρα μας που θέλει να είναι μια σύγχρονη, ελεύθερη και δημοκρατική χώρα.
Δεν γίνεται ένα κόμμα, κάθε τρεις και λίγο, να μπαίνει χωρίς κανένα φραγμό στον πειρασμό να χειραγωγεί την κοινή γνώμη, μέσω πρακτικών που δεν τιμούν την δημοκρατία, να χειραγωγεί την δικαιοσύνη με παρεμβάσεις και να ευτελίζει επί της ουσίας τους δημοκρατικούς θεσμούς και ότι έχει κερδίσει αυτή η χώρα, όλες αυτές τις δεκαετίες.
Ο Κούρτς στην Αυστρία κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από την Καγκελαρία τον Οκτώβριο  και να αποσυρθεί εν τέλει από την πολιτική σκηνή, μετά από έρευνες κατόπιν υποψιών για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων με στόχο την χρηματοδότηση της δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και την εγκωμιαστική του κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά εκεί είναι μια χώρα στην οποία οι θεσμοί λειτουργούν!
Είναι θέμα λοιπόν ζωής και θανάτου για την χώρα μας να κάνει επιτέλους αυτό το άλμα σε μία καθαρά ποιοτική ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία όπου οι πολίτες θα μαθαίνουν από πολλαπλές πηγές την αλήθεια, χωρίς χειραγώγηση, όπου η δικαιοσύνη θα τιμωρεί το στραβό και οι πολιτικοί θα ψηφίζονται και θα καταψηφίζονται ελεύθερα από καλά πληροφορημένους πολίτες, χωρίς σακούλες, λίστες, ψεύτικες δημοσκοπήσεις και συγκαλύψεις.
Κύριε Μητσοτάκη
Δυστυχώς ενώ εμφανίζεστε ως ένας σύγχρονος στην εμφάνιση και στις συνήθειες που προβάλλονται προς τα έξω πολιτικός είστε πιο παλιός και πιο μπαγιάτικος ακόμη κι από πολιτικά καθεστώτα που κυβέρνησαν την χώρα μας πολλές δεκαετίες πριν. Δεν είστε ούτε ευρωπαϊστής ούτε σύγχρονος. Είστε απλώς ένας ανίκανος, ένας φοβικός, παλαιομοδίτης πολιτικάντης.
Για αυτό λοιπόν πάρτε και τον Γεωργαντά σας, πάρτε και  τον Δούκα σας, πάρτε και τον Λιβανό σας και κάνετε την χάρη στον ελληνικό λαό να μπορέσει να λάβει τις αποφάσεις του και να προχωρήσει χωρίς τις σακούλες και τις σαπίλες σας.»

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments