....

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Μιλώντας στην Κοινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη απευθυνόμενη στους παριστάμενους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο “σκούπα”, ένα πολυνομοσχέδιο “κουρελού”, το οποίο έχει χωριστεί σε τρία κομμάτια: Στο ένα κομμάτι χαρίζετε στους φίλους σας της διαπλοκής και τους ολιγάρχες τα δισεκατομμύρια με την σέσουλα και αυτό το κομμάτι το ονομάζετε “σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος”. Στο άλλο κομμάτι της “κουρελούς” έχετε γράψει όλα αυτά που θα διαλύσουν την εγχώρια παραγωγή και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ανοίξουν δουλειές για τα ξένα συμφέροντα και αυτό το κομμάτι το έχετε ονομάσει “εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ”», επισημαίνοντας ότι στην χώρα μας έγινε κι αυτό -με την γνωστή μέθοδο των e-mail μια συμβουλευτική γνώμη ενός διεθνούς οργανισμού έγινε μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. «Και το τρίτο κομμάτι του πολυνομοσχεδίου είναι όλα αυτά που θα κλέψετε από τον ελληνικό λαό και τους Έλληνες εργαζόμενους για να είναι το ίδιο ανταγωνιστικοί με τους Ινδούς και τους Κινέζους εργαζόμενους και βέβαια να πάρουν την ίδια σύνταξη με τους Ινδούς και τους Κινέζους μετά τις νέες μειώσεις που θα επέλθουν από την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων που ήδη αιμορραγούν».

«Και αυτό το πολυνομοσχέδιο ο κ. Σαμαράς και η Κυβέρνησή του το αποκαλούν “το νομοσχέδιο για την έξοδο από την κρίση”. Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό για δήθεν έξοδο στις αγορές, η οποία θα ανατρέψει σταδιακά όλες τις πολιτικές του μνημονίου, την ίδια στιγμή που μεθοδεύουν νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των τριετιών και μαζικές απολύσεις σε μια χώρα που η ανεργία φτάνει το 30%. Την ίδια στιγμή που ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος με τον Κώδικα -που μόνο Δεοντολογίας δεν είναι- καλεί τους τραπεζίτες να παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών και να τους καθιστούν ενοικιαστές σ’ αυτά και μετά από πέντε χρόνια να τους παίρνουν κι ότι άλλο έχουν και δεν έχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη.

«Ειδικότερα το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου που αναφέρεται στις τράπεζες αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο και πρόκειται ακριβώς για ένα εξώφθαλμο ξέπλυμα μιας κακουργηματικής απιστίας άνευ προηγουμένου μέσω της Βουλής», τόνισε η κ. Τζάκρη και συνέχισε λέγοντας ότι: «Κανείς από όλους εμάς τους συναδέλφους βουλευτές δεν έχει κανέναν λόγο να ψηφίσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο που κλέβει δισεκατομμύρια από τον ελληνικό λαό και τα βάζει απευθείας στις τσέπες των ολιγαρχών. Παρακολουθούμε καμιά φορά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στα δελτία των ειδήσεων όλες αυτές τις υποθέσεις διαφθοράς στις αναπτυσσόμενες χώρες ή στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως λέγονται, από την Ουκρανία μέχρι την Αφρική, από τα παλάτια του Γιαννουκόβιτς μέχρι τα αδαμαντωρυχεία της Νότιας Αφρικής. Και αναρωτιέμαι: Μήπως είμαστε κι εμείς μια τέτοια παρηκμασμένη δημοκρατία; Είναι δυνατόν τόσο ο θεσμός της Δικαιοσύνης, όσο και ο κυρίαρχος θεσμός της Δημοκρατίας μας, το Κοινοβούλιο, να μην μπορούν να αποτρέψουν την μεγαλύτερη ληστρική επιδρομή στον πολίτη που έχει ζήσει η χώρα τα τελευταία χρόνια;».

«Μετά την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών όλων των δημόσιων οργανισμών που κατατέθηκαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, για να μπορέσουν να σωθούν όλες οι τράπεζες που πλούτιζαν τα καλά χρόνια από τα μεγάλα επιτοκιακά κέρδη, τώρα φορτώνετε στον ελληνικό λαό  την ανακεφαλαιοποίηση και την ζημία  και ετοιμάζεστε να χαρίσετε σε δύο ανθρώπους όλο το τραπεζικό σύστημα», ανέφερε η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη στους δύο παριστάμενους Υπουργούς.

«Αναρωτηθείτε όμως κυρίες και κύριοι βουλευτές: Ας υποθέσουμε ότι αυτό δεν είναι σκάνδαλο. Ας υποθέσουμε ότι τους χαρίζουμε κιόλας τις τράπεζες γιατί έτσι μας υπαγορεύουν οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Τι είδους δημοκρατία θα έχουμε μετά; Και τι είδους οικονομία; Είναι δυνατόν δύο άνθρωποι, ο κ. Σάλας και ο κ. Κωστόπουλος, δεν λέω αν είναι καλοί ή κακοί δεν είναι προσωπικό, αλλά είναι δυνατόν δύο άνθρωποι να ελέγχουν την ροή χρηματοδότησης όλης της οικονομίας; Είναι δυνατόν να έχει η χώρα μας 2 ½ τραπεζικά ιδρύματα και η Γερμανία 1350; Ποιά θα είναι η δημοκρατία μετά; Θέλετε εσείς εδώ μέσα, οι Έλληνες βουλευτές, αυτή η κατάπτυστη Κυβέρνηση του κ. Γεωργιάδη, του κ. Σαμαρά, του κ. Κεδίκογλου να υπονομεύσουν την δημοκρατία και τους θεσμούς για τα επόμενα εκατό χρόνια;», είπε η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη προς τους παριστάμενους βουλευτές.

«Αυτό δεν είναι κακουργηματική απιστία ενάντια στο ελληνικό δημόσιο, αυτό είναι κακουργηματική απιστία ενάντια στην Δημοκρατία. Το γάλα και οι άλλες εργασιακές ρυθμίσεις θα αλλάξουν την επόμενη ημέρα με μια αριστερή διακυβέρνηση. Και όσοι χαίρονται ότι θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη από αυτές ας κρατούν μικρό καλάθι. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τους θεσμούς και την δημοκρατία και την εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτούς τους θεσμούς που θα έχουν πληγεί τόσο καίρια και θα έχουν αποκτήσει τόσο ισχυρούς εχθρούς, τους σύγχρονους ολιγάρχες που εσείς φτιάχνετε σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Απευθυνόμενη δε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη είπε: «Κύριε Υπουργέ σας άκουσα χθες στην συνέντευξή σας στον ΣΚΑΙ και σήμερα κατά την παρέμβασή σας στην επιτροπή μας και αναρωτιέμαι πραγματικά τι είδους αντιφατικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις είναι αυτές που πρεσβεύετε. Μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο ζητάτε να απελευθερωθούν περαιτέρω οι αγορές, δήθεν για το καλό των πολιτών και των τιμών και βάζετε το χέρι στην τσέπη 11.000 οικογενειών, τόσοι είναι οι φαρμακοποιοί που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, για να πάρετε από το εισόδημά τους και να τα βάλετε στις τσέπες 5 οικογενειών που είναι σήμερα οι αλυσίδες λιανικής πώλησης στην Ελλάδα και αυτές δεν είναι όλες ελληνικές. Και όπως έγινε και με το βρεφικό γάλα, οι τιμές κι εδώ θα ανέβουν. Και βέβαια τα φαρμακεία που έχουν τρεις - τέσσερις υπαλλήλους θα απολύσουν τους μισούς υπαλλήλους. Τι είδους αντίφαση είναι αυτή όταν στο ίδιο νομοσχέδιο έχετε δημιουργήσει το πιο μεγάλο και αισχρό αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό μονοπώλιο με τις τράπεζες. Αφού θέλετε να γίνουμε Ευρώπη και Αμερική  να σας θυμίσω ότι το αμερικανικό δημόσιο έβγαλε και κέρδος από την μεταπώληση των μετοχών των τραπεζών στους ιδιώτες την ίδια στιγμή που εσείς ονομάζεται την χασούρα “ιδιωτικοποιούμε με όρους αγοράς”, όπως λέει ο κ. Στουρνάρας».

Συνεχίζοντας δε την αγόρευσή της η βουλευτής ανέφερε απευθυνόμενη  προς τον κ. Χατζηδάκη: «Για το γάλα εν τέλει δημιουργήσατε μια κατηγορία ανέφικτου, πανάκριβου γάλακτος, στο οποίο κανείς δεν θα έχει πρόσβαση. Και το οποίο θα εξαφανιστεί σταδιακά από τα ράφια και μαζί του όλοι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Και όλο το υπόλοιπο γάλα συνιστά ουσιαστικά μια κατηγορία και θα έρχεται από κάθε γωνιά του κόσμου γάλα στην Ελλάδα, στο οποίο μετά κ. Υπουργέ, όπως έχει συμβεί και με τα απορρυπαντικά, επειδή τίποτα δεν θα παράγεται στην Ελλάδα, οι τιμές θα ανέβουν. Και πράγματι έχουμε το τρίτο πιο ακριβό γάλα. Φταίνε οι Έλληνες κτηνοτρόφοι γι’ αυτό που πωλούν το γάλα 45 λεπτά το λίτρο ή η Επιτροπή Ανταγωνισμού που δεν μπορεί να κάνει τίποτα; Και για τα απορρυπαντικά φταίνε πάλι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι;» αναρωτήθηκε η κ. Τζάκρη. Και κατέληξε λέγοντας: «Κύριε Υπουργέ δεν είστε ούτε νεοφιλελεύθερος, ούτε φιλελεύθερος. Δεν έχετε κανένα απολύτως πολιτικό στίγμα, ούτε εσείς, ούτε η Κυβέρνηση την οποία υπηρετείτε. Είστε δουλικά εξυπηρέτησης συμφερόντων. Εγχώριων και εξωχώριων.»-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments