....

ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΑΝ ΜΕ ΚΟΚΑΪΝΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

Σε Σαντορίνη και Μύκονο θα κατέληγε ένα μεγάλο μέρος της καθαρής κοκαΐνης βάρους ενός τόνου και 700 κιλών, που ξεβράστηκε το καλοκαίρι του 2017 στις ακτές της πόλης Μιμιζάν τις Γαλλίας, στην πλευρά του Ατλαντικού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 8 Έλληνες νεαρής ηλικίας, ενώ μέχρι και σήμερα οι Γάλλοι αστυνομικοί εκδίδουν νέα εντάλματα έκδοσης στην χώρα τους κατά Ελλήνων, που φέρεται να είχαν σχέση με την μεταφορά της ποσότητας «μαμούθ» κοκαΐνης με ιστιοπλοϊκό, από την Λατινική Αμερική στην Γαλλία, με τελικό προορισμό το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Παρελήφθη από Γάλλους Αστυνομικούς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ένας Ελληνοτυνήσιος, οποίος και συνελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών έπειτα από αίτημα των Γαλλικών Αρχών, καθώς φέρεται να είχε πολλές επικοινωνίες με άλλους Έλληνες εμπλεκόμενους στην μεταφορά της κοκαΐνης, που ήδη είναι κρατούμενοι σε Γαλλικές φυλακές.

Επίσης τον Ιούνιο, άλλος ένας Έλληνας είχε παραδοθεί στις Γαλλικές Αρχές έπειτα από αίτημα τους, καθώς διαπιστώθηκε από τις έρευνες πως είναι ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει ιστιοπλοϊκό σκάφος το 2017 και έκανε δοκιμαστικό ταξίδι από τις ακτές της Λατινικής Αμερικής στην Γαλλία, ενώ παράλληλα είχε νοικιάσει τα δυο θηριώδη φουσκωτά που έβγαλαν στην ακτή του Μιμιζάν τα δέματα με τα φορτία της κοκαΐνης, όταν ναυάγησε το ιστιοπλοϊκό.

Σαντορίνη και Μύκονος ο προορισμός των πακέτων

Μάλιστα οι Γερμανικές Αρχές που ενεπλάκησαν στις έρευνες, καθώς διαπιστώθηκε πως ένας Γερμανός υπήκοος ο Ν.Μ. θα ήταν ένας από τους παραλήπτες μερικών δεκάδων κιλών κοκαΐνης, από το φορτίο που κατέληξε στις ακτές του Μιμαζάν, ανακάλυψαν ένα στοιχείο που εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα, στην διακίνηση του ναρκωτικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις πρόσφατα οι Γερμανικές Αρχές πήραν στα χέρια τους τα αναλυτικά έγγραφα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και συνομιλίες που είχε ο Νίκολας με διάφορα άτομα, εμπλεκόμενα στην μεταφορά τις κόκας από την Κολομβία στην Γαλλία. Εκεί ανακάλυψαν κι ένα σοβαρό στοιχείο που έχει άμεση σχέση με την χώρα μας.

Ανάμεσα στης επικοινωνίες που είχε ο Νίκολας, ξεχωρίζουν οι δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατεγράφησαν μ’ έναν άγνωστο αριθμό κινητού, του οποίου όμως το στίγμα εκείνη την εποχή «έβγαινε» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκολας μιλά με το «συνεργάτη» του στην Ελλάδα και του λέει πως μπορεί να στείλει σε Μύκονο και Σαντορίνη, τουλάχιστον 100 κιλά κόκα τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλιστα λέει πως έχει ήδη στείλει μια έμπιστη γυναίκα συνεργάτιδα του, η οποία έχει «στρώσει το δρόμο» και στα δυο νησιά, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για να ρίξουν εκεί τα 100 κιλά τις κόκας που μετέφεραν Έλληνες από την Λατ. Αμερική στην Γαλλία.

Άμεσα αυτό το στοιχείο διαβιβάστηκε στις Ελληνικές Αρχές ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες, ενώ από αυτές τις απανωτές συνομιλίες διαφαίνεται αν μη τι άλλο πως ένα μεγάλο μέρος τις καθαρής κόκας που είχαν αγοράσει οι νεαροί Έλληνες από το Κολομβιανό «καρτέλ του Κάλι» θα κατέληγε στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, όπου η ζήτηση για καλής ποιότητας κοκαΐνη τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αυξημένη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments