....

ΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΕΔΗΝ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 Για δυσφήμιση κάνει λόγο η διοίκηση του νοσοκομείου Θεαγένειο για την έρευνα που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων από τα νοσοκομεία καθώς και τεχνολόγων, ακτινοθεραπευτών, ακτινοφυσικών όπως επίσης τη μη διάθεση Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης κυταροστατικών φαρμάκων.

«Για άλλη μια φορά, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ προβαίνει στη δυσφήμιση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, δίχως ίχνος ντροπής» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Θεαγένειο κ. Θεόδωρος Ρεβενάκης. Όπως λέει, οι προσπάθειες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων στο χώρο της δημόσιας υγείας, υπονομεύονται με τον πλέον φανατικό και πρωτόγονο τρόπο.

Αναφορικά με το Θεαγένειο η διοίκηση αναφέρει ότι:

Η αναβάθμιση του παρηγορητικού, επιφανειακής δράσης και ξεπερασμένου παγκοσμίως Κοβαλτίου, έχει ήδη δρομολογηθεί, το δε κόστος δεν είναι 70.000 αλλά 400.000 ευρώ και θα καλυφθεί από κονδύλια του Αντικαρκινικού Εράνου.

«Όπως στην Αλεξανδρούπολη, έτσι και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλο τον κόσμο» όπως λέει, «για να τοποθετήσεις ένα μηχάνημα στη θέση ενός άλλου, πρέπει πρώτα να βγάλεις από τη θέση του το άλλο».

Επίσης, το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ έχει την τιμή να είναι το ελληνικό νοσοκομείο στο οποίο εγκαταστάθηκε ο πρώτος υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής, από τους 10 της δωρεάς του Ιδρύματος ‘’Σταύρος Νιάρχος’’. Το Νοέμβριο του 2016 αποσύρθηκε ο παλιός και σε χρόνο ρεκόρ εγκαταστάθηκε ο καινούργιος, αναβαθμίστηκε ο περιβάλλον χώρος, εγκαταστάθηκε σύστημα record & verify και σύστημα σχεδιασμού, εκπαιδεύτηκε το προσωπικό και από το Μάιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αθόρυβα, χωρίς εγκαίνια εγκατάστασης. Επιπροσθέτως, για το φθινόπωρο, προγραμματίστηκε η εγκατάσταση του δεύτερου γραμμικού επιταχυντή της δωρεάς. 

Σύμφωνα με το διοικητή, δεν υπήρξε ποτέ στο νοσοκομείο θεραπεία άμεσης έγχυσης χλωριούχου Καισίου. Αν οι πληροφοριοδότες της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ εννοούν την πηγή Καισίου 137 (βραχυθεραπεία), πρόκειται για μηχάνημα παροπλισμένο από το 2013, του οποίου επίσης έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση.

Στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ λειτουργεί Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων από το Μάρτιο του 2017, με άνω των 250 χημειοθεραπειών ημερησίως και με εξοικονόμηση 200.762,54 ευρώ το β’ εξάμηνο του ’17.  Η Μονάδα έχει ενταχθεί στην πρόταση του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου. Και όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση, η  ‘’Υπουργική Απόφαση Πολάκη’’   (Αρ.Πρωτ. Γ4β/Γ.Π.οικ.61093/4.8.2017), έρχεται για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, να θέσει τους όρους λειτουργίας και να αναγνωρίσει ως άκρως απαραίτητη την ανάπτυξη και στελέχωση των Κεντρικών Μονάδων Διάλυσης Κυτταροστατικών και Βιολογικών Φαρμάκων με ευθύνη των Φαρμακείων και Διοικήσεων των Νοσοκομείων, θέμα ταμπού για όλες τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες.

Κλείνοντας ο κ. Ρεβενάκης, τονίζει ότι αυτοί που κόπτονται για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, ας σταματήσουν τη δυσφήμιση του δημοσίου και ας το πάρουν απόφαση ότι το δημόσιο προχωρά.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments