....

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΝΤΙΛΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΚΓΚΟ (ΦΩΤΟ)

 

Με τις ευλογίες και τις ευχές της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β', αξιωθήκαμε να φθάσουμε μετά από πολλά εμπόδια κυρίως οδικά, στο μακρινό Ντιλόλο του Κονγκό, το οποίο απέχει 500 χιλιόμετρα από την Επισκοπική Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας.

Καθ' οδόν σταθμεύσαμε σε πολλές ενορίες, όπου ευλογούσαμε τους πιστούς μας, οι οποίοι μας περίμεναν κατά μεσήμερον στο καυτό ήλιο.

Εύκολα δεν φτάνει κάποιος στον προορισμό του διανύοντας 500 χιλιόμετρα όταν πολλά σημεία του δρόμου είναι αδύνατον να τα περιγράψεις. Την δεύτερη ημέρα, φθάσαμε στον προορισμό μας.

Επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο της πόλεως και τον ευχαριστήσαμε για τις όποιες διευκολύνσεις μας παρείχε και κυρίως τον ενημερώσαμε για την θεμελίωση ενός νέου Ιερού Ναού, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες των χριστιανών μας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το Dilolo είναι μία πόλη με 50.000 κατοίκους και απέχει από τα σύνορα της Ανγκόλας μόλις 500 μέτρα.

Όλοι οι πιστοί, την Κυριακή στον υπαίθριο Ιερό Ναό λειτουργηθήκανε και μετά έψαλλαν κατά την τάξιν το απολυτίκιο του Αγίου που θα αφιερωθει ο Ναός, τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού και θέσαμε τον θεμέλιον λίθον επί ονόματι του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης του Ελεήμονος και Ασκητού.

Εξηγήσαμε στους πιστούς μας για τον νεοφανή άγιο της Εκκλησίας μας, τον οποίον γνωρίσαμε από κοντά και λάβαμε τις ευχές του πολλές φορές.

Μάλιστα, εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, παρευρέθηκα και εις την εξόδιο ακολουθία του το 1984, η οποία έγινε εν μέσω πλήθους πιστών χριστιανών όχι μόνο Εδεσσαίων, αλλά και απ' όλη την Ελλάδα.

Από τότε εφημίζετο για το ασκητικό του ήθος και τις πολλές του αρετές που κοσμουσαν την Αρχιερωσύνη του, και όλοι ομιλούσαν για την αγίαν του βιοτή.

Αυτά και άλλα σημεία μας παρότρυναν να αφιερώσουμε τον Ιερόν Ναόν του Dilolo εις τον αγαπημένον μας και συμπαθέστατο Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης του θαυματουργού.

Είθε ο Κύριος να μας αγιάση και σύντομα να τελειώση ο Ναός του και να τελέσουμε τα εγκαίνεια του Ναού.

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

naos dilolo 1

 

 

 

Εμφανίσεις: 47512
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments