....

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: "ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΕ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ;"

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: "ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΕ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ;"

 

Στις καλένδες ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Έδεσσας με ψεύτικες προφάσεις

 

 

            Στα Εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ έπεσαν οι μάσκες. Αποκαλύφθηκε η αλήθεια πίσω από το σύνθημα "Ανάπτυξη για όλους", το οποίο πρέπει να αλλάξει σε "ανάπτυξη για κάποιους". Με το λόγο του ο πρωθυπουργός της ακροδεξιάς, της δεξιάς και του "πρόθυμου" κέντρου ήρθε να τιμωρήσει τη γη των Μακεδόνων, την Πέλλα, τον τόπο μας.

            Αντί να εξαγγείλει την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις και την έναρξη κατασκευής της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, έργο για το οποίο στην προεκλογική του ομιλία στα Γιαννιτσά δεσμεύτηκε χαρακτηρίζοντας το ως ''πρώτης προτεραιότητας" για τον ίδιο, αυτοαναγορεύτηκε σε Δικαστή Δημοσίων Έργων και με μία του φράση δίκασε και καταδίκασε ένα ώριμο έργο, παραπέμποντας ουσιαστικά την κατασκευή του στις καλένδες, καθώς όπως επί λέξει ανέφερε "το έργο είναι δυστυχώς τελείως ανώριμο, οι μελέτες ξεκινούν άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών", κάτι εντελώς αναληθές, καθώς οι παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας είναι ώριμες μελετητικά και έτοιμες προς κατασκευή.

            Πιο συγκεκριμένα, τα πραγματικά γεγονότα του έργου "Μελέτη Βελτίωσης Εθνικής Οδού 2 στο Τμήμα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα (υποτμήμα Χαλκηδόνα - Μελίσσι)" έχουν ως εξής:

  • Το έργο, που άρχισε να μελετάται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, είναι ώριμο μελετητικά και έτοιμο προς κατασκευή από το 2013 οπότε και ολοκληρώθηκε και η τελευταία εναπομένουσα μελέτη, αυτή των ενδιάμεσων τεχνικών έργων.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2017 εξασφαλίστηκε πίστωση ύψους 10.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων για την καταβολή των αποζημιώσεων των απαλλοτριούμενων εκτάσεων των παρόδιων ιδιοκτητών του έργου. Στη συνέχεια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκκίνησε τη διαδικασία κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του έργου των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας,  η οποία κηρύχθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της 11ης-6-2018 και η απόφαση της Κήρυξης της Απαλλοτρίωσης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 190/τ.ΑΑΠ/2018 την 17η-9-2018.
  • Ενώ λοιπόν η διαδικασία κήρυξης της απαλλοτρίωσης ολοκληρώθηκε στις 17-9-2018, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η μόνη αρμόδια, ακόμη δεν έχει διαβιβάσει τον φάκελο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση της αίτησης προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδος στο Πρωτοδικείο, βάσει της οποίας θα γίνει η καταβολή της αποζημίωσης στους παρόδιους ιδιοκτήτες, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη εργασιών του έργου, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί.

            Επειδή το έργο της κατασκευής των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας είναι ζωτικής σημασίας για την Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή, αναμένω από τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου, διότι διαφορετικά έχουν υποπέσει σε προεκλογική πολιτική απάτη.

            Δεν θα καταστρέψουν αυτοί με ψεύτικες προφάσεις περί μη ύπαρξης ώριμων μελετών, που γυρίζουν το έργο 30 χρόνια πίσω, όλα όσα κατακτήσαμε για την Πέλλα από το 2015, όσα ανοίγουν το δρόμο για να γίνουμε ο αναπτυξιακός Προμαχώνας της Ελλάδας.-

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments