....

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ» ΤΟ ΑΝΕΜΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ» ΤΟ ΑΝΕΜΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ

 

Σταμάτησε η χρηματοδότηση της κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας

 

            Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη ενημερώθηκε σήμερα από τον Δήμο Έδεσσας και με τη σειρά της ενημερώνει τους πολίτες της Πέλλας ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έπαυσε τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

            Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό, αρχικού προϋπολογισμού 840.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε στις 30-10-2018 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από σθεναρή διεκδίκηση της κ. Τζάκρη και συνεχείς επαφές και συσκέψεις της ιδίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον τότε Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και ότι το έργο -η διαγωνιστική διαδικασία του οποίου είχε ολοκληρωθεί την 6η-6-2019, αφού προηγουμένως έγινε δέσμευση των χρημάτων από το ΠΔΕ και είχε υπογραφεί και η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία- βρίσκονταν στη φάση της κατασκευής και αναμένονταν να λειτουργήσει εντός του 2020.

            Ενώ πληρώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ο πρώτος λογαριασμός που είχε αποστείλει η ανάδοχος εταιρεία μέσω του Δήμου Έδεσσας, δεν έγινε το ίδιο με τον δεύτερο και τον τρίτο λογαριασμό, ύψους 63.000 και 113.000 ευρώ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Έδεσσας να αναγκαστεί να διακόψει την εργολαβία.  Όταν ο Δήμος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για να ζητήσει εξηγήσεις το Υπουργείο απάντησε ότι «δεν έχουν αποσταλεί τα χρήματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

            Η κ. Τζάκρη μετά την εξέλιξη αυτή έκανε την εξής δήλωση: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης μας επεφύλαξε σήμερα άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη, αυτή "της ανώμαλης προσγείωσης" του εκτελούμενου έργου της κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας. Η κυβέρνηση των μεγάλων υποσχέσεων και των ανύπαρκτων έργων επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας. Η αθλιότητα της πράξης αυτής έγκειται στο ότι δεν ανέτρεψε έναν απλό σχεδιασμό αλλά έπαυσε τη χρηματοδότηση της ήδη εγκατεστημένης εργολαβίας, η οποία θα επέτρεπε από εφέτος την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος και θα αναδείκνυε την Πέλλα σε διεθνή προορισμό ανεμοπτέρων. Ως η βουλευτής που το διεκδίκησε και το πέτυχε, ενημέρωσα το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα. Ο κ. Γεωργιάδης θα αντιληφθεί ακριβώς τι εννοώ εντός του Κοινοβουλίου, όπου σήμερα κιόλας φέρνω το θέμα αυτό με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης».

----------

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments