....

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ - ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Θεοδώρα Τζάκρη: Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δικαιούνταν και δεν έλαβαν οικονομική ενίσχυση για την περίοδο του lockdown

 

Ερώτηση της βουλευτή στον Υπουργό Οικονομικών

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών την οποία συνυπογράφουν 47 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας ενστάσεων για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δικαιούνταν και δεν έλαβαν οικονομική ενίσχυση για την περίοδο του lockdown, αλλά και για τη στήριξη όσων δεν έχουν λάβει το παραμικρό βοήθημα για τους 6 μήνες της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, παρά το γεγονός πως ο Υπουργός είχε δεσμευθεί ότι η πλατφόρμα αυτή θα ανοίξει στις αρχές του καλοκαιριού, 4 μήνες μετά παραμένει ανενεργή και οι αποκλεισμένοι από το βοήθημα δικαιούχοι παραμένουν χωρίς στήριξη.

 

Το Κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

 

Θέμα: «Άνοιγμα της πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων από ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έλαβαν την ενίσχυση των 800 ευρώ»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, 6 μήνες από την επέλασή της στη χώρα μας, έχει επηρεάσει συνολικά και πρωτόγνωρα όλους τους τομείς της οικονομίας και τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους.

Το βαρύ τίμημα των αναγκαίων μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του ιού, που οδήγησαν στην περιστολή της οικονομικής δραστηριότητας πληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Η ροή του χρήματος στον τομέα παροχής υπηρεσιών έχει, σχεδόν, εκμηδενιστεί, ενώ οι πάγιες υποχρεώσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους επαγγελματίες όλων των κλάδων. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως η έκταση της εφαρμογής των όποιων μέτρων στήριξης δεν απάντησε ικανοποιητικά στις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών κάθε είδους, που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Μετά από διαρκείς οχλήσεις και πίεση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, συμπεριλάβατε στη λίστα των πληττόμενων, πολλαπλάσιους ΚΑΔ, εξ όσων είχατε, αρχικά ανακοινώσει, μα αυτό, όπως φαίνεται ήταν ένα απλό επικοινωνιακό τέχνασμα. Οι περισσότεροι από τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι τελικά συμπεριελήφθησαν στη λίστα δεν έλαβαν την παραμικρή οικονομική ενίσχυση. Όταν δε, με Ερώτησή μας στη Βουλή, σας ερωτήσαμε σχετικά με την πλατφόρμα ενστάσεων, μας βεβαιώσατε πως αυτή θα ανοίξει, έτσι ώστε όσοι δεν έλαβαν την έκτακτη ενίσχυση, ενώ συμπεριλαμβάνονταν στους πληττόμενους ΚΑΔ, να καταθέσουν ένσταση και να επανεξεταστεί η αίτησή τους.

Τώρα, 4 μήνες μετά, η πλατφόρμα αυτή παραμένει ανενεργή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων έχει περιέλθει σε οικονομική δυσπραγία και δε φαίνεται να σχεδιάζεται, τουλάχιστον άμεσα, καμία ικανοποιητική δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση και εντέλει την οικονομική επιβίωση αυτών και των επιχειρήσεών τους.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

  1. Προτίθεστε να ανοίξετε την πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι, μετά από συνεχή μας πίεση, συμπεριελήφθησαν στους επιλέξιμους ΚΑΔ και εντέλει δεν έλαβαν καμία ενίσχυση;

 

  1. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για τη στήριξη των επαγγελματιών αυτών που έχουν δει τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται και εδώ και 6 μήνες δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τζάκρη Θεοδώρα

Αβραμάκης Λευτέρης

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αθανασίου Αθανάσιος

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Βέττα Καλλιόπη

Γεροβασίλη Όλγα

Γκαρά Αναστασία

Γκιόλας Γιάννης

Δραγασάκης Ιωάννης

Ζαχαριάδης Κώστας

Ζεϊμπέκ Χουσείν

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κασιμάτη Νίνα

Κατρούγκαλος Γιώργος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Μωραΐτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παπαηλιού Γοώργος

Παππάς Νίκος

Πέρκα Θεοπίστη

Πολάκης Παύλος

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τσίπρας Γιώργος

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments