......

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ" [VIDEO]

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ"

 

Ομιλία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ

 

Ομιλία απηύθυνε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεοδώρα Τζάκρη.

Η βουλευτής, ξεκίνησε την τοποθέτησή της με αναφορά στην επικοινωνιακή δαπάνη των 11.000.000 ευρώ που ενέκρινε πρόσφατα η κυβέρνηση και ζήτησε εξηγήσεις για το κριτήριο επιλογής της συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρίας, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός. Η κα Τζάκρη ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ένας από τους βασικούς κανόνες διαφάνειας στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος, στα χρήματα που δαπανά το κράτος, ακόμα και για ευτελή ποσά, είναι η διαδικασία της διαφάνειας.

Και βέβαια υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο που όταν θέλει το κράτος να δαπανήσει χρήματα για οποιοδήποτε σκοπό, αυτό γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αναφέρομαι στις διαγωνιστικές διαδικασίες. Μέχρι 20.000 Ευρώ γίνονται με απευθείας ανάθεση με τρεις προσφορές, μέχρι 60.000 Ευρώ γίνεται πρόχειρος διαγωνισμός, από 60.000 ως 120.000, ανοιχτός διαγωνισμός και από 120.000 και πάνω, διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός.

Εγώ θέλω να σας ρωτήσω το εξής: με ποια διαδικασία δώσατε στην συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία, να κατανείμει τα 11 εκ ευρώ στα ΜΜΕ;  Γιατί δεν κατανείματε εσείς με δική σας υπουργική απόφαση και με δικές σας διαδικασία και με διαφανή κριτήρια τα χρήματα αυτά στα ΜΜΕ; Και για να σας προλάβω θα απαντήσω εγώ, γιατί είναι ρητορικό το ερώτημα. Το κάνατε γιατί θέλατε πρώτον να βγει κάποια προμήθεια για την ίδια την εταιρεία γιατί είστε κυβέρνηση προμηθειών και δεύτερον γιατί δεν θέλετε με δική σας απόφαση να εμφανισθούν τα ποσά αυτά στην διαύγεια,  καθώς θα έπρεπε να δώσετε εξηγήσεις για παράδειγμα γιατί δώσατε στην Εφημερίδα των Συντακτών το 1% από ότι θα δώσετε στις φιλικές σας Εφημερίδες.

Φοβάστε την Διαύγεια; Καταργήστε την τότε και κάντε το όπως το κάνατε παλιά, αν θέλετε να γράψετε ιστορία,  να μοιράζετε εκατομμύρια με αποφάσεις που τις βάζατε σε ντοσιέ σε κάποιο υπόγεια και μετά τα καίγατε πριν φύγετε ή το υπόγειο πλημμύριζε, όλως τυχαίως. Ελάτε τώρα κύριε Πέτσα, αστειεύομαι, δεν πιστεύω να σας μπήκαν ιδέες.

Να μη ρωτήσω πως θα τα μοιράσετε. Δεν έχετε κανένα πρόβλημα στο μοίρασμα των χρημάτων αφού βρήκατε από εμάς γεμάτα ταμεία. Το επόμενο στάδιο και το κατώτερο στάδιο στο οποίο μπορείτε να φτάσετε είναι να στέλνετε εσείς ο ίδιος τον οδηγό σας να παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδος και να τα μοιράζει η γραμματέας σας έξω από το γραφείο σας».

Κλείνοντας την ομιλία της, η βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον κορωνοϊό για να «κάνει δουλίτσες». Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Η τηλεοπτική καμπάνια μένουμε σπίτι γιατί παρατάθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο; Έχετε πληροφορίες από τον κ. Τσιόρδα ότι η πανδημία θα είναι σε έξαρση μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε ο συμπαθής κύριος Παπαδόπουλος θα συνεχίσει να μας ενημερώνει το Δεκαπενταύγουστο να μένουμε μέσα και να μη πάμε στην εκκλησία της Παναγίας;

Ή μήπως σκέφτεστε ότι οι δουλειές γίνονται καλύτερα έτσι; Εμείς κλεισμένοι μέσα και η αστυνομία απ' έξω, και σκέφτεστε να το παρατείνετε για το σύνολο της τετραετίας; Το ότι έχετε βρει τον κορωνοϊό για να κάνετε δουλίτσες αυτό μας υπερβαίνει πραγματικά όλους.

Μήπως αυτό δεν κάνετε με τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων, τώρα; Να ρωτήσω και κάτι άλλο επί τη ευκαιρία που σας έχουμε κοντά μας. Καταλαβαίνω την πίκρα των ιδιοκτητών ΚΕΚ όπου 5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ είχε σταματήσει το πάρτι και δεν είχαν ούτε μια ψευτοεκπαίδευση να κάνουν,  για να μαζέψουν κανένα κουπονάκι. Αλλά εσείς τους περάσατε από την έρημο του ΣΥΡΙΖΑ σε πλημμυρίδα. Δεν θα έχουν τι να τα κάνουν τα λεφτά. Και βέβαια το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα, δεν είναι ότι εξαπατήσατε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανθρώπους της επιστήμης, είναι ότι κάνατε και τον κλέψαντα του κλέψοντος. Αναγκάσατε και όλους τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ να πληρώσουν και το 1/3 από το κουπόνι που τους δώσατε σε τρία μόνα μαγαζιά, δικά σας φιλικά, που έχουν αυτή την πλατφόρμα του e-learning. Δηλαδή θα βρέξει λεφτά για όλους τους ιδιοκτήτες ΚΕΚ και για τρεις από αυτούς θα βρέξει και εκατομμύρια. 30 εκατομμύρια είναι η συνολική δαπάνη που θα εισπράξουν αυτοί που έχουν τις πλατφόρμες του e-learning που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Θα πάρει η κάθε μία εταιρεία 10 εκατομμύρια.  Δεν είναι πολύ άσχημα. Καλή μπίζνα είναι. Και έχω λόγο να πιστεύω ότι αυτοί οι τρεις άνθρωποι όλα και κάποια υποχρέωση θα σας έχουν μετά. Μπορεί τώρα που είναι Πάσχα να σας στείλουν κανένα καλάθι με αυγά».

Το ίδιο κάνετε και με το ΕΣΠΑ. Με απόφαση της 7ης Απριλίου του Υφυπουργού Ανάπτυξης με πρόσχημα τον Covid 19  ουσιαστικά απεντάσσετε ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα που δεν έχουν προλάβει να συμβασιοποιηθούν ύψους 8 δις ευρώ ένα χρόνο πριν λήξει αυτή η προγραμματική περίοδος με κίνδυνο αυτά τα χρήματα να χαθούν. Για να ξαναμοιράσετε εσείς όπως θέλετε σε αυτούς που θα έρχονται να σας φιλούν το χέρι.  Μαζεύετε ουσιαστικά όλα τα λεφτά για να χειραγωγήσετε 8 δις πόρους του ΕΣΠΑ. Αλήθεια κύριε Πέτσα άλλαξε ο κορωνοιός τις ανάγκες της χώρας σε έργα; Αυτά είναι ώριμα έργα των δήμων, των περιφερειών πέρασαν χρόνια για να ωριμάσουν πληρώθηκαν μελέτες για αυτά. Αυτή είναι όμως η αντίληψη που έχετε και για την δημοκρατία και για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Με αυτά που κάνετε θα κάνετε την προηγούμενη διακυβέρνηση σας που έβριθε σκανδάλων να ωχριά μπροστά σε αυτά που κάνετε σήμερα».

<iframe width="690" height="388" src="https://www.youtube.com/embed/3IzGWGVdTpc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

*******

Ο Σύνδεσμος της ομιλίας στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3IzGWGVdTpc&feature=share&fbclid=IwAR3pZqV8TxkL4FUvFtfyDWU2L_Mp-YsNxNqr00F5PerCU9Z1Kb8ONcX03EA

 

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments