Μακάβρια απόφαση στις Σέρρες: Σκάβουν νέους τάφους λόγω κορωνοϊού (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Το β΄ κοιμητήριο του Δήμου Σερρών , θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

Στην δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα  Β’ κοιμητήρια Σερρών προχώρησε ο Δήμος Σερρών. Ήδη, σύμφωνα με το epiloges.tv άνοιξαν 35 χώροι ταφής και μπορεί να απελευθερωθεί επιπλέον χώρος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταϊρη, η διοίκηση του Δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα από τον κορωνοϊό. Το β΄ κοιμητήριο του Δήμου Σερρών , θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο μέλλον.

Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορωνοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό θα ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται “ταφώνες ειδικού σκοπού”»