....

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟΥ

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου Επεκτείνεται και για τα επόμενα χρόνια η δυνατότητα

των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας ενώ ενδέχεται να υπάρξει και ένα επιπλέον κίνητρο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας και να πληρώσουν «μερικώς» τα τέλη . Την προαναγγελία αυτή έκανε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης.

Για τα τέλη κυκλοφορίας ο κ.Μαυραγάνης ανέφερε ότι στη φορολογία του αυτοκινήτου προβλέφθηκε για πρώτη φορά το 2014 και σύντομα επεκτείνεται και για τα επόμενα χρόνια τη δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας.

Εξετάζονται όμως και αλλαγές στο σύστημα αυτό ώστε να δοθούν περισσότερα κίνητρα για την άρση ακινησίας περισσότερων οχημάτων και να αυξηθούν τα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες από το νέο έτος το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την πληρωμή τελών κυκλοφορίας όχι μόνο αναλογικά αλλά και ανάλογα με τους μήνες που θα κυκλοφορεί το όχημα και όχι μέχρι το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εαν υπάρξει αυτή η τροποποίηση στα κίνητρα που δίνει το ΥΠΟΙΚ για να θέσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων σε κυκλοφορία πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν να το κινήσουν θα μπορέσουν περισσότεροι να επωφεληθούν και να καταβάλουν έστω και για λίγους μήνες τα τέλη κυκλοφορίας παρά τόσες εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα να είναι παρκαρισμένα. Το νέο κίνητρο αναμένεται να ανακοινωθεί απο το νέο έτος.
 

Τέλη κυκλοφορίας 2015 η εφαρμογή στο gsis για την εκτύπωση Απο το Σάββατο 1 Νοέμβριου έχει ανοίξει η εφαρμογή στο taxisnet από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 , τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Αναλυτικές οδηγιες για την εκτύπωση στην εφαρμογή του taxisnet στο gsis.gr

Όπως πέρυσι, δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2015, ενώ έχει καταργηθεί και το αυτοκόλητο σήμα. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να βάλει τα στοιχεία του στην ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, να τυπώσει τη φόρμα με τα τέλη κυκλοφορίας 2015 που του αντιστοιχούν και με αυτό το έγγραφο να πληρώσει το ποσό στην τράπεζα. Φέτος δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.

Την διεύθυνση για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 

Πρώτο βήμα για την εκτύπωση είναι η είσοδος το gsis.gr
 

http://www.dikaiologitika.gr
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments