......

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

 

Πρόσφατα διαβάσαμε πως δεν θα λειτουργήσουν 105 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και πως «Πρόκειται για 36 Δημοτικά σχολεία και 69 Νηπιαγωγεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις κτηρίων είτε δεν έχουν πλέον μαθητές...

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας κ.Αλεξ.Κόπτση που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ, αναστέλλεται η λειτουργία 36  Δημοτικών Σχολείων και 69  Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2020 - 2021 σε διάφορους νομούς της Μακεδονίας, λόγω έλλειψης κτηρίων είτε μαθητών».

Στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας δεν θα λειτουργήσουν 4 δημοτικά σχολεία κυρίως λόγω του ότι δεν έχουν μαθητές και το 1 (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας) λόγω έλλειψης κτηρίου.

Πολύ πιθανόν αύριο – μεθαύριο να ανέβει κι άλλο ο αριθμός των κλειστών σχολείων λόγω έλλειψης μαθητών.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πλέον η υπογεννητικότητα, πρόβλημα  που αντιμετωπίζει σχεδόν το σύνολο της χώρας και έχει επισημανθεί πολλές φορές από συλλόγους, φορείς, θεσμούς κλπ.

Οπότε θα πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους υποψήφιους γονείς και στους νυν γονείς και κυρίως να υπάρχουν θέσεις εργασίας αλλά και ικανοποιητικοί μισθοί. Τα χρήματα που δίνονται ως «επιδότηση» για το πρώτο ή δεύτερο παιδί κλπ. είναι λίγα και σίγουρα δεν αρκούν.

Μάλλον θα πρέπει οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης να δουν πιο σοβαρά το ως άνω θέμα!


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments