....

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤA ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚA ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σύμφωνα με ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το ΥΠΑΑΤ άλλαξε τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων, από πέντε σε επτά έτη. Ωστόσο, το ερώτημα που δημιουργήθηκε είναι αν η νέα ισχύς καλύπτει και τα πιστοποιητικά που είχαν λήξει στην πενταετία. Μάλιστα, αυτές τις μέρες, εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματίσει εξετάσεις για τη χορήγηση και την ανανέωση των πιστοποιητικών που είχαν λήξει.

Σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση από την προϊσταμένη του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στα καταστήματα γεωργικών εφοδίων και στην ΠΕ Δράμας, «η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων που θα χορηγούνται εφεξής καθορίζεται στα επτά (7) έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους και η διάρκεια ισχύος των υφιστάμενων πιστοποιητικών παρατείνεται στα επτά (7) έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Η υποχρέωση, επομένως, της ανανέωσης των πιστοποιητικών σε ισχύ μετατίθεται κατά δύο (2) έτη από την ημερομηνία λήξης της ισχύος τους. Οι επαγγελματίες χρήστες θα πρέπει, πριν από τη λήξη ισχύος των πιστοποιητικών τους (βάσει των νέων δεδομένων) να εξεταστούν για να ανανεώσουν την ισχύ τους για επτά (7) επιπλέον έτη», διευκρινίζει.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments