....

ΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Τι καθυστερεί τις – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Προβλήματα στη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ εφορίας και ΕΛΓΑ καθυστερούν την πληρωμή αποζημιώσεων στους αγρότες.

: «Δύο μήνες και ακόμη δεν έχει στείλει το αρχείο η εφορία στον ΕΛΓΑ για να καταφέρουν να πληρωθούν αποζημιώσεις οι παραγωγοί», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει το agrotypos.gr.

 

Και προσθέτει: «Για να αποζημιωθεί ένας παραγωγός από τον ΕΛΓΑ πρέπει να είναι τακτοποιημένος οικονομικά με τις εισφορές του.

Οι οφειλόμενες εισφορές του 2017 έχουν βεβαιωθεί στην εφορία. Οι οφειλόμενες εισφορές του 2018 και του 2019 οφείλονται στον ΕΛΓΑ.

Για να αποζημιωθεί ένας παραγωγός αν οι εισφορές του 2018 και του 2019 πληρωθούν στον ΕΛΓΑ, μέσα σε μία εβδομάδα θα είναι «ορατές» στο σύστημα του και θα αποδεσμεύσουν τις τυχόν αποζημιώσεις που έχει να λαμβάνει ο παραγωγός στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Τώρα όσον αφορά τις εισφορές του 2017, που έχουν βεβαιωθεί στην εφορία, ενώ έχουν πληρωθεί από τον Απρίλιο, δηλαδή πριν δύο μήνες, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει στείλει το αρχείο στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης.

Είναι τόσο δύσκολο να πατήσουν ένα κουμπί και να στείλουν αυτό το αρχείο στον ;

Για αυτό λοιπόν εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας καταγγέλλουμε το υπουργείο Οικονομικών για αυτή την συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες που ενώ έχουνε τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες αυτοί κωλυσιεργούν.

Πρέπει να καταλάβουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι όταν ένας άνθρωπος έχει απλήρωτες εισφορές για τρία χρόνια και με κάποιο τρόπο – που μόνο αυτός ξέρει – κατάφερε και ξεπλήρωσε υποχρεώσεις του πρέπει και αυτοί από τη μεριά τους να αφήσουν αυτές τις ανεύθυνες πρακτικές».

Τι καθυστερεί τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Η τελευταία πληρωμή

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 4,4 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 3-4/6 πληρώθηκαν 217 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments