....

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ; 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΘΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!
ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συνάδελφισσα-ε,
Στα σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες, στα εμπορικά κέντρα, στα εμπορικά καταστήματα.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας, μπαίνουμε στα σωματεία μας, απεργούμε:
⦁    Για αυξήσεις στους μισθούς! Κανένας κάτω από 920€!  Γιατί ο Σκλαβενίτης είχε τζίρο 4 δις, ο Μασούτης κάνει εξαγορές μικρότερων αλυσίδων, τα Public εξαγοράζουν τα Media Markt, έχει στηθεί ένας τρελός χορός δισεκατομμυρίων σε όλο το εμπόριο, και οι εργαζόμενοι ζουν με μισθούς πείνας.
⦁    Για συλλογικές συμβάσεις με όλα μας τα δικαιώματα, με αυξήσεις σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε αποθήκη, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού! Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε με pass, επιδοτήσεις και διατακτικές, που φτάνουν για δύο σακούλες τρόφιμα, και μισό ντεπόζιτο βενζίνη.
⦁    Για μειώσεις στους λογαριασμούς στην ενέργεια, στο φυσικό αέριο, στο ρεύμα. Να μην μείνει κανένας παγωμένος μέσα στο χειμώνα. Γιατί δεν γίνεται να ζούμε για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς της ενέργειας, δεν μπορεί η θέρμανση του σπιτιού μας να κοστίζει δύο και τρεις μισθούς.
⦁    Για μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα. Κανένας πεινασμένος! Γιατί εμείς φορτώνουμε στα ράφια τα τρόφιμα, αλλά δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε, εμείς εξασφαλίζουμε τα εμπορικά καταστήματα να είναι γεμάτα προϊόντα και για εμάς είναι απλησίαστα.
⦁    Κανένας να μη δουλεύει σε δύο και τρία πόστα! Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς! Γιατί αρνούμαστε να βγάζουμε δουλειά για δύο και τρία άτομα, και η επιχείρηση να μας λέει πως δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι, να μας κατσαδιάζει γιατί δεν πιάνουμε τους στόχους.
⦁    Η εργοδοσία και το κράτος να εξασφαλίσουν τη φθηνή και και ασφαλή μετακίνησή μας στη δουλειά μας, με λεωφορειά, με δωρεάν κάρτες στον ΟΑΣΘ, με εξασφάλιση φθηνών καυσίμων! Γιατί δεν γίνεται να πρέπει να επιλέξουμε είτε να δίνουμε μισό μισθό για να φτάνουμε στη δουλειά μας, είτε να τρώμε 3-4 ώρες για να πάρουμε αστικό για τη δουλειά μας.
⦁    Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας! Καμία έξωση, επιδότηση ενοικίων, πάγωμα χρεών για τις λαϊκές οικογένειες!


Οι αυξήσεις στους μισθούς μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, οι μειώσεις στους λογαριασμούς στο ρεύμα και την ενέργεια, περνάνε από τα δικά μας χέρια.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

Ό,τι θετικό έχουμε κατακτήσει, όποια πραγματική αύξηση έχουμε δει, όποια νίκη είχαν οι εργάτες έγινε με αγώνα, με οργάνωση στο σωματείο.
Έτσι γεννιέται η αισιοδοξία, εκεί βρίσκεται η ελπίδα, εκεί κανένας δεν είναι μόνος του.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΕΛΠΙΔΑ.

    Αυτό τρέμουν οι εργοδότες μας, αυτό φοβούνται οι κυβερνήσεις. Για αυτό στον ΜΑΣΟΥΤΗ και αλλού ξεμοναχιάζουν τους εργαζόμενους, τους φέρνουν με το μαχαίρι στο λαιμό νέες συμβάσεις που καταργούν τα όποια δικαιώματα είχαν οι εργαζόμενοι.
Για αυτό στα εμπορικά καταστήματα του COSMOS και του ONE SALONICA κάθε εργαζόμενος έχει και άλλη σύμβαση. Για αυτό και στα PRAKTIKER προσπαθούν να χτυπήσουν το σωματείο των εργαζόμενων.

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ!

Όπου οι εργαζόμενοι νίκησαν το φόβο τους, οργανώθηκαν στα σωματεία τους, έστησαν καινούργια, όπου ο οργανωμένος αγώνας νίκησε την ελπίδα πως μπορεί ο καθένας μόνος του να τη γλιτώσει, εκεί υπήρξαν αληθινά αποτελέσματα.
Στη COSCO, στην EFOOD, στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, οι εργαζόμενοι παλεύουν και κερδίζουν!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Τι κερδίσαμε πιστεύοντας τα λόγια των αφεντικών πως αν η επιχείρηση θα πάει καλά, θα πάρουμε κάτι και εμείς;
Όλα τα σούπερ μάρκετ μπουκώσαν με δισεκατομμύρια ευρώ από την πανδημία και μετά. Τώρα βγάζουν νέα υπερκέρδη από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις. Και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ζουν με τους ίδιους άθλιους μισθούς. Στον Σκλαβενίτη δόθηκε αστεία αύξηση 3%. Στα LIDL πάγωσαν οι μισθοί για άλλα δύο χρόνια. Στον Μασούτη οι μισθοί παραμένουν ίδιοι από το 2012, χωρίς να δουν καμία από τις ψευτοαυξήσεις της κυβέρνησης.
Τι κερδίσαμε από τις αλλαγές κυβερνήσεων;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να δουλεύουμε 32 Κυριακές, και η ΝΔ κράτησε το νόμο. Η ΝΔ ψήφισε με το νόμο Χατζηδάκη να πληρωνόμαστε τις υπερωρίες σε ρεπό, ενώ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την προσαύξηση στις υπερωρίες. Και οι δυο μαζί ψήφισαν μνημόνια, τα σπαστά ωράρια, τα 4ωρα και τα 6ωρα. Και οι δυο μοιράσαν επιδόματα ή pass που φτάνουν για δύο σακούλες ψώνια και μισό ντεπόζιτο βενζίνη. Και οι δυό ψηφίσαν τους νόμους, ακολούθησαν τις πολιτικές που έκαναν το φυσικό αέριο να κοστίζει χρυσάφι, με κίνδυνο το χειμώνα να παγώσουμε στα σπίτια μας.
ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments