....

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ» ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Τι είναι το μπόνους καλής χρήσης, τι σας παρέχει και πώς θα καταφέρετε να το εξασφαλίσετε

Για να αντιληφθείτε εύκολα τι είναι το «μπόνους καλής χρήσης», καλό είναι να σας θυμίσουμε τι είναι η απαλλαγή. Η απαλλαγή είναι το ποσό που βγάζετε από την τσέπη σας για να συμμετέχετε στα έξοδα νοσηλείας τα οποία πέραν του ποσού της απαλλαγής, καλύπτονται από την ασφαλιστική σας εταιρία. Σύμφωνα με έμπειρους ασφαλιστές το ποσό της απαλλαγής δεν χρειάζεται να είναι άνω των 1500 έως 2000 ευρώ. Η απαλλαγή είναι χρήσιμη καθώς μειώνει το ετήσιο ασφάλιστρο.

Ο ασφαλισμένος πρέπει να ενημερώσει την εταιρία αν στα έξοδα νοσηλείας θα συμμετάσχει και άλλος φορέας, όπως ο ΕΟΠΥΥ ή και το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που έχει στην εργασία του.

Ποιο είναι το κέρδος σας; Ανάλογα με το ποσό της  συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας  του άλλου φορέα  μειώνεται η απαλλαγή ή και μηδενίζεται αν το ποσό είναι ίσο ή και μεγαλύτερο από αυτήν.

Συνήθως η συμβολή του ΕΟΠΥΥ αφορά στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις. Δηλαδή δεν καλύπτει τα έξοδα του δωματίου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Έτσι για παράδειγμα, αν η απαλλαγή σας είναι 1500 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει έξοδα ύψους 500 ευρώ καλείστε να πληρώσετε από την τσέπη σας μόνο τα 1000 ευρώ.

Ορισμένα προγράμματα υγείας όχι μόνο μειώνουν την απαλλαγή αλλά  σας επιστρέφουν χρήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Generali που διαθέτει πολύ γενναιόδωρο μπόνους καλής χρήσης. Δηλαδή σε περίπτωση που άλλος ασφαλιστικός φορέας  καταβάλλει ποσό μεγαλύτερο από το ποσό της απαλλαγής, τότε το 50% της διαφοράς με ανώτατο όριο τα 5000 € καταβάλλεται στον πελάτη με τη μορφή μπόνους.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments