....

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ JOHNSON & JOHNSON ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παύση εμβολίων Johnson & Johnson στις Η.Π.Α.
Στις 13 Απριλίου 2021, οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ ζήτησαν άμεση παύση στη χρήση του εμβολίου Covid-19 μιας δόσης της Johnson & Johnson, αφού έξι παραλήπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους αίματος εντός μίας έως τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.
Και οι 50 πολιτείες, η Ουάσιγκτον, η D.C. και το Πουέρτο Ρίκο σταμάτησαν προσωρινά ή συνιστούσαν οι πάροχοι να διακόψουν τη χρήση του εμβολίου. Ο στρατός των ΗΠΑ, οι ομοσπονδιακοί ιστότοποι εμβολιασμού και μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των CVS, Walgreens, Rite Aid, Walmart και Publix, παύσαν επίσης τις ενέσεις.
Λιγότεροι από ένας στους ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς Johnson & Johnson βρίσκονται υπό διερεύνηση. Εάν υπάρχει πράγματι κίνδυνος θρόμβων αίματος από το εμβόλιο - το οποίο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί - ο κίνδυνος αυτός είναι εξαιρετικά χαμηλός. Ο κίνδυνος να πάρετε το Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ υψηλότερος.
Η παύση θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες εμβολιασμού του έθνους σε μια εποχή που πολλές πολιτείες αντιμετωπίζουν μια αύξηση σε νέες περιπτώσεις και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την διστακτικότητα των εμβολίων.
Η Johnson & Johnson αποφάσισε επίσης να καθυστερήσει την κυκλοφορία του εμβολίου στην Ευρώπη εν μέσω ανησυχιών για σπάνια θρόμβους αίματος, προκαλώντας ένα άλλο πλήγμα στην ώθηση του εμβολιασμού στην Ευρώπη. Η Νότια Αφρική, καταστρεπτική από μια πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού που εμφανίστηκε εκεί, ανέστειλε και τη χρήση του εμβολίου. Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι δεν θα αγοράσει δόσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments