....

ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ; (VIDEO)

O Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης εξηγεί στην τηλεόραση

της ΝΕΡΙΤ πως θα επανασυσταθεί η Δ.Α. στο δήμο του

Στο τέλος του video αναφέρεται με έμφαση από τον κ. Καμίνη ότι οι 1500 πρώην Δ.Α. που μετατάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. "κάθονται" εδώ και 2 χρόνια. Θα ήταν ακριβές αν αναφέρονταν αναλυτικά από τον κ. Καμίνη, ότι τον ένα χρόνο βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα και από τον Ιούλιο του 2014 και έπειτα που βρίσκονται στην ΕΛ.ΑΣ. ανέμεναν το περίφημο Π.Δ. που θα όριζε την λειτουργία της νέα υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνόμευσης, τις αρμοδιότητες τους κτλ. Ένα Π.Δ. που δε βγήκε ποτέ... Και φυσικά ΟΧΙ με υπαιτιότητα των π.Δ.Α. Γι' αυτό λοιπόν είναι πιο σωστό να λέμε "τους κάθισαν" και όχι "κάθονται". Όλα κι όλα

 
 
Δημοσιεύεται επίσης επιστολή που στάλθηκε σε διάφορα blogs,  διατηρώντας και εμείς όλες μας τις δέουσες επιφυλάξεις.
 
Τις τελευταίες ημέρες έχουν διαρρεύσει στοτύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο αλλά και με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ. θα επανέλθουν στην προγενέστερη εργασιακή κατάσταση τους ήτοι θα επανατοποθετηθούν –εκ νέου μετακινηθούν στους Δήμους , ανασυσταίνοντας τα κατά τόπους τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια του παραπάνω υπουργείου είναι πραγματικά ακατανόητη και παράλογη και πραγματικά απορώ για τα κριτήρια λήψης αυτής της πολιτικής απόφασης.
 
Άραγε , οι δύο τελευταίοι παράγραφοι της ανακοίνωσης του Υπουργείου που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ. είναι μη λειτουργικοί και η γνώμη της ΕΛ.ΑΣ. (συγκεκριμένα αναφέρει υπουργείο) είναι ότι δεν τους χρειάζεται ,ποιους ρώτησαν ή ποιους αξιολόγησαν?
 
Για το αληθές των αναγραφομένων παρακάτω παρατίθεται αυτούσιες οι δύο (2) τελευταίοι παράγραφοι της ανακοίνωσης του Υπουργείου: «Οι μόνοι που υποχρεωτικά επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση του δημοτικού αστυνομικού είναι αυτοί που είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, και τούτο διότι κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί. Το Υπουργείο μας, συνεπώς, και στην περίπτωση αυτή εφάρμοσε ομοιόμορφους και αντικειμενικούς κανόνες, ίδιους για όλους τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους, ακολουθώντας, ως προς την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, την γνώμη των αρμόδιων Υπουργείων.»
 
Άραγε , ρώτησαν τους Διοικητές που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς ΕΛ.ΑΣ. . Άραγε , πως κρίνεται κάποιος ως μη λειτουργικός όταν δεν τους έχει αναθέσει καθήκοντα ενώ τους έχεις στη δύναμη σου 9 μήνες και ενώ έχει βγει ΠΔ ότι άμεσα θα εκπαιδευτούν.
 
Άραγε , πως στις μέρες μας κάποιος μπορεί να είναι λειτουργικός και αποτελεσματικός όταν δεν τους δίνει καν το δικαίωμα να οδηγά υπηρεσιακό όχημα ή να προβαίνει σε οποιαδήποτε διοικητική πράξη ή αστυνομική ενέργεια
 
Άραγε, γιατί ποτέ δεν έγιναν αποδεκτοί από τους συνδικαλιστές μας (μήπως διότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι πλέον στο πεζοδρόμιο αλλά βολεμένοι λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας???)
Άραγε, πότε θα καταλάβουμε ότι σε αυτή τη χώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να είναι μη ελεγχόμενοι από πολιτικά πρόσωπα και πρέπει να είναι «υπό τη σκέπη» της αστυνομίας
Σε αυτό το σημείο ,κρίνω σκόπιμο να καταθέσω τη δική μου εμπειρία και αξιολόγηση του προσωπικού Δημοτικών Αστυνομικών ΕΛ.ΑΣ. : · Είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και αυξημένης αντίληψης προσωπικό (με κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν το κανόνα και υπάρχουν παντού). · Διαθέτουν όρεξη για εργασία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο · Έδειξαν ενδιαφέρον για μάθηση του αντικειμένου της ΕΛ.ΑΣ.( προανακριτικά και αστυνομικά) ·
 
Ήθελαν να ενταχθούν ολοκληρωτικά στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. · Ήθελαν να απεμπλακούν από πολιτικούς προϊσταμένους · Εισήλθαν στο Δημόσιο με αξιοκρατικά αντικειμενικά κριτήρια · Έδειξαν σεβασμό στην ιεραρχία · Ουδέποτε αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγή και κάθε φορά που χρησιμοποιήθηκαν έφεραν άριστα και άψογα εις πέρας το καθήκον τους (αν και δεν είχαν υποχρέωση)
Εν κατακλείδι , η «φτωχή» μου άποψη είναι ότι οι συνάδελφοι ( γιατί για εμένα είναι και το απέδειξαν ) Δημοτικοί Αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ. είναι λειτουργικοί και χρήσιμοι και ο μάχιμος αξιωματικός και αστυνομικός τους θέλει και τους χρειάζεται στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. .
 
Υ.Γ. : Το μόνο παρήγορο είναι ότι την 13-03-2015 διέρρευσε στον ηλεκτρονικό τύπο ότι το υπουργείο εξετάζει μια διαλλακτική λύση με δικαίωμα επιλογής στους Δημοτικούς Αστυνομικούς ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα δεν θα είναι υποχρεωτική η επιστροφή τους στη δημοτική αστυνομία και θα δίνονται οι εξής δυνατότητες επιλογής:
* Να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία * Εφόσον δεν θέλουν να ενταχθούν στη δημοτική αστυνομία, να τεθούν στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών για μετακίνηση σε άλλη προσωποπαγή θέση.
 
Εύχομαι η λογική να επικρατήσει και οι συνάδελφοι Δημοτικοί Αστυνομικοί ΕΛ.ΑΣ. να παραμείνουν στο πλευρό μας στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά για τη πάταξη της εγκληματικότητας.
Τέλος , προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά τους Δημοτικούς ΕΛ.ΑΣ. που συνεργάστηκα και όποια και αν είναι η μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους , εύχομαι να είναι υγιής και ευτυχισμένοι."
 
bloko.gr
ellhnikh-odysseia.gr
 
 
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments