......

ΤΟ TOP 3 ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ TWITTER –ΠΡΩΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Το reforme.gr έψαξε όλους τους παλιούς και νέους υπουργούς και διαμόρφωσε το ιντερνετικό προφίλ τους, πέρα από το Top 3 και την γενική κατάταξη

των υπουργών και υφυπουργών που έχουν λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι από τα 42 μέλη της νέας κυβέρνησης τα 25 μόνο τουιτάρουν, ενώ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν συγκαταλέγεται στη μέτρηση γιατί χρησιμοποιεί τον λογαριασμό @PrimeministerGR τον οποίο λειτουργεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας.

Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο πολιτικός και υπουργός που διαθέτει τους περισσότερους followers είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός Εξωτερικών διαθέτει έναν λογαριασμό με 32.400 ακολούθους και βρίσκεται στην πρώτη θέση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης με 22.100 followers.
Στην τρίτη θέση συναντάμε τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 13.900 followers, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος που έχει 13.700 ακολούθους. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Αναπτυξης, Νίκος Δένδιας με 11.600 followers.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και ακολουθούν ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημειώνει το reforme.gr εκτός των πρώτων της λίστας, τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης συγκεντρώνουν σχετικά μικρό αριθμό followers, γεγονός που έχει να κάνει αρχικά με το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στο δίκτυο αλλά κυρίως με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους.

Σχόλια - Facebook Comments