....

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ : ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Αφουγκρασμένοι τα τεράστια προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού και όχι μόνο, τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Νέων Έδεσσας, δια μέσου του Προέδρου του Δ.Σ Αντώνη Μπουρδάνη, έστειλαν την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου:

            ‘’Κύριε Υπουργέ,

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας από την θέσπιση του συγκεκριμένου θεσμού ήταν, και παραμένει ενεργό θέλοντας καταρχήν να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της νέας γενιάς που πλήττεται βιαίως τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα τα δικαιώματα της ίδιας της κοινωνίας στην οποία είμαστε μέλη της.

            Ένα από τα θέματα αυτά αφορά και στα αγροτικά τα οποία πολιτικά έχετε κληθεί να διαχειριστείτε.

            Παιδιά αγροτικών οικογενειών οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε μια συνεχιζόμενη (δυστυχώς) κατάσταση να επιδεινώνεται πλήττοντας ιδιαίτερα τους αγρότες με τον μικρότερο κλήρο (στην πλειοψηφία) που ξαφνικά από εργάτες γης... έγιναν επιχειρηματίες. Αναγκάστηκαν να βγουν για μια ακόμη φορά στους δρόμους, γνωρίζοντας τώρα ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

            Η ψήφιση του νομοσχεδίου, με όλα τα μέτρα που περιέχει θα αφανίσει την ήδη αιμορραγούσα αγροτιά και θα αποτελέσει πρόσκομμα για τη μελλοντική ενασχόληση των νέων με αυτήν.

            Τα προβλήματα, που γίνονται αιτήματα, ας γίνουν δικαιώματα και όχι επιβολή, για μια τάξη που αποτελεί τον οικονομικό ''αιμοδότη'' στην Ελληνική επαρχία και ότι είναι ανάγκη όλοι να συνειδητοποιήσουμε πριν να είναι πολύ αργά πως ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός στον οποίο μπορεί και πρέπει να βασιστεί η χώρα.Image and video hosting by TinyPic

            Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν επικοινωνούμε μαζί σας για να κινδυνολογήσουμε, αλλά γιατί ως πολίτες επιβάλλεται να ''συνομιλούμε'' με τον αρμόδιο Υπουργό, που γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει και πρέπει να δίνει λύσεις.

            Τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που έρχονται θα αποτελούν και θα αποτελέσουν  μια δραματική παρένθεση ''προοδευτισμός'' σε έναν δρόμο χωρίς αδιέξοδο.

Στο δικό μας τόπο της επαρχίας που ρημάζει, οι αγρότες δεν είναι επιχειρηματίες, άλλα άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, που προσπαθούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

            Σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση, μαζί με την αγωνία των συμπολιτών μας και όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

            Μην καταδικάσετε την αγροτιά και οργανώστε μεθοδικά την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα.

            Οι Έλληνες αγρότες δεν είναι κλέφτες, ούτε όμως και άνθρωποι που περπατούν με χαμηλά το κεφάλι.

            Με την ευχή, η πολιτική να υιοθετήσει ένα ρεαλιστικό Ελληνικό πρόσωπο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.’’

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments